„Jsem rád, že jsem dal další dva góly, ale hlavně jsem spokojený se třemi body,“ usmíval se po zápase šťastný střelec.

Svěřenci tak i díky němu zvítězila 3:2 a udobřila své fanoušky.

Ve druhé minutě poslal centr do šestnáctky soupeře Krutý, ale Gruber ve skluzu těsně minul balon. O pět minut později poslal opět nebezpečný centr před gólmana Švengera Veselý. Jenže Tecl v tísni minul. V deváté minutě se poprvé mezi tři tyče trefili i hosté, ale se střelou Třešňáka si Krajíček poradil. Z následného protiútoku zatáhl balon po pravé straně Gába, ale Veselému balon sklouzl po noze.

Ve 14. minutě přiťukl Mešanovič balon Krutému, který ovšem s centrem čekal příliš dlouho a pražský obránce ho stihl zblokovat do zámezí. Z následného rohu se nikdo z Jihlavských nedokázal zorientovat a tak míč skončil v náruči sparťanského brankáře.

V osmnácté minutě obešel tři protihráče bosenský mladík v modrožlutém dresu, jeho střelu si do vlastní branky málem srazil Valíček. Ve 26. minutě zahrával rohový kop Krutý, balon se pohyboval kousek od brankové čáry, ale nikdo v modrožlutém ho ve skrumáži nenašel.

Ve 39. minutě se FC Vysočina konečně dočkal. Gruberův centr skončil přesně na kopačce Krutého, který otevřel skóre – 1:0.

O čytři minuty později se poprvé před domácím publikem gólově prosadil Mešanovič, který využil svého důrazu a obešel obránce a skóroval do prázdné branky – 2:0.

Vstup do druhého poločasu se domácím příliš nevydařil. Hned po dvou minutách se po rohovém kopu prosadil Sus – 2:1. V 52. minutě svedl sprintérský souboj Tecl se Susem. Vyhrál ho jihlavský mladíček, který v pokutovém území upadl. Píšťalka rozhodčího zůstala němá. V 57. minutě se podruhé mohl radovat bosenský sniper, ale jeho tečovaná střela skončila na tyči. Následná střela Gáby šla mimo „rudou“ branku.

O necelých deset minut později se ochozy jihlavského stadionu opět radovali. Na rozdíl dvou branek zvyšoval opět bosenský útočník – 3:1. V 72. minutě to jen zahučelo po střele Glasera, který se perfektně trefil z osmadvaceti metrů – 3:2.

Minutu před koncem utkání hlavní rozhodčí upřel Jihlavským pokutový kop, když byl ve vápně faulován Tecl.

„Byl to těžký zápas, protože my jsme dnes museli vyhrát. Soupeř byl nebezpečný, když měl míč v držení, tak si dokázal vytvořit šance,“ uvedl k zápasu jihlavský brankář Marcel Krajíček, který si v druhé lize odbyl premiéru.

FC VYSOČINA JIHLAVA – AC SPARTA B 3:2

Góly: 39. Krutý, 43. a 66. Mešanovič – 47. Sus, 72. Glaser . Rozhodčí: Czene – Wilczek, Slavík. ŽK: Mešanovič, Caha, Penc – Sus, Švenger, Sadikovič, Valíček, Droppa, Glaser. Diváci: 1350. Poločas: 2:0. Jihlava: Krajíček – Gabriel (78. Tlustý), Kadlec, Penc, Caha – Veselý (36. Vydra), Gába, Gruber, Krutý – Mešanovič (70. Karlík), Tecl. Sparta: Švenger (45. Pávek) – Smetana, Sus, Valíček, Kuncl – Glasser, Droppa, Třešňák, Rýdl (60. Divíšek) – Putz, Sadikovič (77. J. Kadlec).