Divácky atraktivní budou dvě sousedská derby. Kouty to mají do Okříšek jen třináct kilometrů, Ledeč bude na cestě na zápas do Speřic jen o chvilku déle, po břehu vodní nádrže Švihov to má kilometrů šestnáct.

JAROMĚŘICE – HUMPOLEC

SO 16.30, r. Dvořák

Tomáš Novotný (trenér Jaroměřic): Po porážce z prvního zápasu bychom už chtěli bodovat. Hrajeme doma a ještě k tomu máme posvícení, takže chceme vyhrát. Je začátek sezony a i když nevíme, s čím k nám Humpolec přijede, v této soutěži může každý porazit každého.

Ján Kubík (trenér Humpolce): Máme totožné rozlosování jako v předešlé sezoně. I loni jsme začali výhrou nad Ledčí, ale do Jaroměřic jsme jeli bez ostražitosti a patřičné koncentrace a gólem z penalty jsme prohráli. To nechci, aby se opakovalo. Chceme se na zápas lépe připravit a odvézt si body.

Předpokládané absence – Jaroměřice: žádné. Humpolec: Skryja (zranění).

KOŠETICE – NOVÁ VES

SO 16.30, r. Petrlík

Jan Starý (hrající trenér Košetic): Bude to pro nás první opravdu těžký zápas, teď už narazíme na soupeře, který krajský přebor hrál i v uplynulé sezóně. Pokud chceme uspět, musíme hrát podobně jako v Koutech. Tedy ze zajištěné obrany, na hraně s bojovností.

Radek Šikola (trenér Nové Vsi): Na půdu nováčka jedeme bodovat. Pokud k utkání přistoupíme stejným způsobem jako k zápasu s Jaroměřicemi, věřím, že uspějeme. Soupeř je pro nás trochu neznámou, určitě bude po úvodní výhře v euforii, ale zkušenosti by měly hovořit pro nás.

Předpokládané absence – Nová Ves: J. Starý, T. Novotný I (zranění), T. Novotný II (dlouhodobé zranění). Košetice: Skořepa (zranění).

OKŘÍŠKY – KOUTY

SO 16.30, r. Straka

Martin Mašek (asistent trenéra Okříšek): Čeká nás derby s nováčkem. Byli jsme se na něj podívat, ale Koutům se první utkání nepovedlo, tak nám toho moc neodtajnily. Do zápasu musíme jít s respektem a chtěli bychom tři body z Polné doma potvrdit. Kromě tří zraněných hráčů je nejistý start Dočkala, který pro zranění třísel nedohrál zápas na Sapeli.
Richard Chylík (trenér Koutů): Do každého zápasu vstupujeme s cílem vyhrát. Chceme domácí překvapit a obrat je o tři body. S okříšským kolegou musím souhlasit, že jsme toho moc v prvním zápase nepředvedli, neboť jsme si všechny zbraně šetřili právě na derby (smích).

Předpokládané absence – Okříšky: Bastl, I. Večeřa, Dufek (všichni zranění). Kouty: Semrád (zranění), Coufal (rodinné důvody).

PELHŘIMOV – SAPELI POLNÁ

SO 16.30, r. Fotr

Martin Moravec (trenér Pelhřimova): V prvním kole jsme zaváhali, takže potřebujeme bodovat. Druhý důvod k tomu je, že hrajeme doma, proto očekávám, že se tým uvede i kvalitním výkonem. V přípravě jsme se o snažili o určité herní pojetí, věřím, že teď už se k němu přiblížíme více než před týdnem.

Jiří Babínek (trenér Sapeli Polná): Začali jsme soutěž špatně a teď jedeme do Pelhřimova, který bude na svém velkém hřišti chtít vyhrát. Myslím, že nás čeká velmi těžký zápas, ve kterém můžeme jen získat, a o to se také pokusíme. Třeba překvapíme, jako u nás překvapily Okříšky. Do sestavy sahat nebudeme, necháme hrát mladší kluky. To by měl být takový náš směr v téhle sezoně, že ti mladší budou dostávat více prostoru. Možná to bude na úkor výsledků, ale musí se rozehrát.

Předpokládané absence – Pelhřimov: Hanousek (zranění), V. Poul (dovolená), Sapeli Polná: Fišer (zranění), Dvořáček (zdravotní potíže), Reiterman (práce), Barák (rodinné důvody).

BYSTŘICE – CHOTĚBOŘ

SO 16.30, r. Rygl

Oldřich Veselý (trenér Bystřice): Nechceme ustoupit od naší hry, kterou jsme produkovali v prvním kole. Tentokrát ale přijede zkušenější a kvalitnější soupeř, který se pravidelně už několik sezon pohybuje na špici přeboru. Chceme však v každém případě zvítězit.

Josef Soural (trenér Chotěboře): Očekávám tuhý boj. První kolo naznačilo, že by to mohl být dobrý zápas. Bystřice bude mít určitě fotbalovou kvalitu. Dostaneme se pravděpodobně do větších problémů než v prvním kole. I když to bude těžké utkání, chceme v něm bodovat. 

Předpokládané absence: Koutný, Bělovský (oba dovolená). Bystřice n. P.: Padrtka (dovolená).

V. MEZIŘÍČÍ B – PŘIBYSLAV

NE 14.00, r. Terber

Petr Munduch (trenér V. Meziříčí B): Po nevydařeném vstupu do sezony chceme zvítězit. Určitě tým vhodně doplníme o některé hráče z A-týmu. Respektujeme sílu soupeře, který má ve svém středu několik zkušených hráčů, ale my potřebujeme naplno bodovat.

Miloš Krčál (trenér Přibyslavi): Uvidíme, v jaké sestavě domácí nastoupí. Pokud budeme bojovat jako v prvním zápase proti Pelhřimovu, tak můžeme myslet na úspěch. Pojedeme pro tři body, ale uvidíme, jak to nakonec dopadne.
Předpokládané absence – V. Meziříčí B: Halámek (pracovní povinnosti). Přibyslav: Pospíchal (trest), Pochop (dovolená).

SPEŘICE – LEDEČ N. S.

NE 16.30, r. Voneš

Jiří Holenda (trenér Speřic): Bude to podobné utkání jako v prvním kole v Bystřici. Ledeč společně s ní a Chotěboří považuji za nejsilnější týmy soutěže a my jsme je vyfasovali hned na začátek. Musíme se s tím nějak popasovat. Naší jedinou výhodou je to, že hrajeme doma, tedy na užším hřišti. Určitě ale nebudeme nakopávat míče, budeme se snažit hrát fotbal.

Zdeněk Jungvirt, trenér Ledče n. S: Těžko říci, co čekat, protože na tom jejich hřišti to bude boj. Pokud se nám podaří proměnit šance, tak jsme schopni tam vyhrát.

Předpokládané absence – Speřice: Savi (zranění). Ledeč n. S.: nikdo.

Fotbalisté Bedřichova (v modrých dresech) vstoupí do nové "átřídní" sezony až sobotním duelem s Telčí. Zápas 1. kola ve Světlé se kvůli svatbě Petra Šány odložil na tuto středu.
První derby obstarají netradiční soupeři. Bedřichov hostí Telč