Asi největší novinkou je, že IV. třída mužů bude dál ve dvou skupinách a nově se bude hrát tříkolově! „V tomto směru se řešila vleklá diskuze, jestli bude jedna skupina nebo dvě? Na jaře jsme vydali zprávu, že když se přihlásí méně než čtrnáct týmů, tak bude jedna. To se samozřejmě některým nelíbilo, protože by museli cestovat dál, ale ono se nedá zavděčit všem. Nakonec se přihlásilo patnáct týmů, takže naplnění bude: Ve skupině A sedm celků, ve skupině B osm. Ale tentokrát se bude hrát tříkolově, bude více zápasů, protože někteří si stěžovali, že by to byla soutěž o ničem, tak doufám, že to nebude kritizované," komentuje sekretář OFS Jihlava Marie Sobotková.

Když bychom to vzali od suterénu, tak místo Telče C bude vystupovat ve „čtyřce" Telč B, která zrušila jednu ze svých rezerv. Ze IV. tříd pak postoupí výš pouze Dušejov. „Jamné B jako vítěz skupiny A nahoru nechtělo, a bohužel ze skupiny B nepostoupí nikdo, tam nikdo nechtěl," doplňuje Sobotková.

TROJKU BUDE HRÁT 
JEN TŘINÁCT TÝMŮ

Tím se trochu naruší chod III. třídy. „Bude se hrát jen o třinácti družstvech, nic jiného nám nezbylo," říká sekretář okresního svazu. Z druhé nejvyšší soutěže kolem Jihlavy sestoupil poslední Stžřížov, a o stupínek výše se naopak podívá duo Černíč B, Kozlov. „Je to tím, že Telč zrušila jeden tým, takže se v přeboru jedno místo uvolnilo," reaguje Sobotková.

Okresní přebor tak bude mít tři nové celky. Dva již zmíněné postupující z „trojky", a také Stonařov, který sestoupil z I. B třídy. Opačným směrem putoval suverén uplynulé sezony Velký Beranov, který poprvé v historii okusí krajskou soutěž.

PŘIHLÁSILO SE VÍCE MLÁDEŽNICKÝCH TÝMŮ

V mládežnických kategoriích je situace podobná jako v uplynulé sezoně. „Dorost bohužel zase nemáme. Přihlásil se jen Batelov, který sestoupil z I. třídy, ale protože jí potřebovali doplnit, tak nakonec nesestoupí. Ale od žáků po přípravku se situace zlepšila a je přihlášeno víc týmů než loni, takže budeme doufat, že to v těchto kategoriích bude do budoucna narůstat," přála by si Marie Sobotková.

Losovací aktiv OFS Jihlava proběhne v úterý 12. července od 16.30 v salonku DKO Jihlava.

Postupy a sestupy:

I. B třída – sestup: Stonařov.
Okresní přebor – postup: Velký Beranov. Sestup: Bítovčice a Telč B (přihlásila se do IV. třídy).
III. třída – postup: Černíč B a Kozlov. Sestup: Střížov.
IV. třída, sk. A – postup: Dušejov.
IV. třída, sk. B – postup: nikdo.