Jihlava málem na severu Čech zopakovala scénář z minulého kola, kdy zahájila duel s Plzní rychlou brankou. Jenže Pavel Dvořák svoji tutovku ze čtvrté minuty utkání neproměnil. Přestože si ideálně naběhl na Novotného centr a byl na rohu malého vápna zcela sám, v pádu trefil jen vzdálenější tyč Grigarovy branky.

Na dlouhé minuty to byl jediný světlý moment nabízené fotbalové produkce, která oboustranně nudila.

Z letargie se domácí fanoušci probrali až po půl hodině hry. Po nenápadné akci na pravé straně nezabránil Keresteš Doležalovi v centru, na který si naběhl pozapomenutý Rezek a hlavou zamířil přesně k pravé Rakovanově tyči – 1:0.

Rybník
Seniorka se utopila v Pávovském rybníce. Nepomohla ani rychlá reakce svědků

Po přestávce se konečně na trávník dostavil i fotbal prvoligové úrovně. A úvod druhé půle byl hodně splašený. Sotva se hráči znovu zahřáli, Trubač nastřelil Krejčího ruku a nabídnutou penaltu přes veškerou snahu Rakovana Fillo proměnil.

Jenže po chvíli to bylo opět jen o gól. Střídající Klíma si udělal z domácích obránců slalomové tyče a propálil Grigara – 2:1.

A vzápětí mohlo být dokonce srovnáno, Dvořák však v další dobré pozici pálil nad.

Povzbuzení hosté dál hrozili vyrovnávací brankou, ztroskotávali však na výborném Grigarovi. Zkušený teplický gólman se vyznamenal především při dělovkách Nového a Fulneka. „Klímu jsem poslal do hry v průběhu zápasu místo nevýrazného Ikauniekse. Zvedl nás, a to nejen gólem. Škoda, že nedal svou šanci Fulnek. Místo toho jsme pak inkasovali,“ litoval kouč Vysočiny Ivan Kopecký promarněných příležitostí.

Horkovzdušné balony startovaly 25. srpna z telčského Náměstí Zachariáše z Hradce.
Ještě se nestalo, aby balony z Telče nevzlétly

S postupujícím časem se začalo znovu více hrát před jihlavskou svatyní, a také Rakovan prokazoval své umění. Hodně práce měl především se střelami shodou okolností exjihlavských hráčů Kučery a Vaněčka. Druhý jmenovaný posléze rozezvučel i břevno jeho svatyně.

Unavení hosté se v závěru zápasu už do útoku prakticky nedostávali, naopak minutu před koncem pečetil jejich osud druhou brankou v zápase Rezek. „Jsem moc spokojený, že jsme utkání zvládli. Věděli jsme, že bude Jihlava nebezpečná, to se i potvrdilo,“ velebil zasloužené tři body trenér Teplic Daniel Šmejkal.

TEPLICE – JIHLAVA 3:1
Góly: 34. a 89. Rezek, 50. Fillo (PK) – 54. Klíma. Rozhodčí: Machálek – Wilczek, Vít. ŽK: Trubač, Ljevakovič - Hronek, Krejčí, Rosa. Diváci: 4 652. Poločas: 1:0.
Teplice: Grigar – Vondrášek, Král, Šušnjar, Krob – Rezek (90. Červenka), Ljevakovič, Trubač (73. Vošahlík), Kučera, Fillo – Vaněček.
Jihlava: Rakovan – Nový, Rosa, Krejčí, Keresteš (73. Tlustý) – Vaculík – Hronek, Zoubele, Ikaunieks (46. Klíma), Novotný (57. Fulnek) – Dvořák.