Začátek střetnutí se proměnil pro domácí celek v noční můru. Už v 9. minutě Urblík nesmyslnou zpětnou přihrávkou našel jen rozběhnutého klokana Kabajeva, který sám před Hanušem nezaváhal. „Soupeře jsme sami posadili do sedla fatálními individuálními chybami,“ láteřil trenér Ivan Kopecký.

Den otevřených dveří jihlavské obrany totiž pokračoval dál. Po dalších dvou hrubkách měl ruský útočník Bohemians za necelých dvaadvacet minut zkompletovaný hattrick. „Z naší strany to byl strašidelný začátek. Vůbec si ho nedokážu vysvětlit,“ hořekoval po utkání domácí obránce Petr Tlustý.

Vysočina se zmohla na odpověď až ve 43. minutě, ale Fulnek, který obral soupeře o míč a sám se řítil z pravé strany na branku Pražanů, jejího strážce Fryšták nenachytal. „Chtěli jsme hrát zodpovědně zezadu a sázet na rychlé brejky. To se nám v Jihlavě maximálně podařilo,“ hřálo hostujícího kouče Martina Haška.

Jeho protějšek posílil do druhé půle útočnou vozbu o Rabušice, ale žádný útočný uragán na branku Bohemians se nekonal. Naopak na druhé straně se mezi statickými stopery Jihlavy prosmýkl do dalšího sóla Mašek, jehož v poslední chvíli vychytal Hanuš. Ten se blýskl i zanedlouho poté, kdy s obtížemi vytáhl z pod břevna bombu Kabajeva.

Po hodině hry se už na nemohoucnost svých ofenzivních spoluhráčů nemohl dívat bek Tlustý, který střelou k tyči rozdmýchal jiskřičku naděje na případný obrat skóre. „Nechtěli jsme nechat soupeře nadechnout, bohužel jsme to Vysočině dovolili,“ mrzelo Haška.

Více práce měl však nadále Hanuš, který si alespoň vylepšoval osobní statistiku v souboji s Kabajevem, jehož další nebezpečný projektil likvidoval nadvakrát těsně před brankovou čárou.

Rozhodnutí přinesla 73. minuta. Na jedné straně Ikaunieks ze tří kroků nepropálil Fryštáka, z protiútoku se (pokolikáté už!) ocitl sám před Hanušem hráč Bohemians, tentokráte Reiter, a neomylně zavěsil. „Naším cílem bylo soupeři ve druhé půli cestu zkomplikovat, bohužel jak hosté lehce góly dávali, my jsme se v koncovce trápili,“ uznal Kopecký.

V závěru už Vysočina jen korigovala výši porážky proměněnou penaltou Ikauniekse. „Utkání se nám nevydařilo. Stále děláme hrubé chyby v situacích, kdy držíme míč a lehce jej odevzdáváme soupeři,“ vypíchl příčiny dalšího neúspěchu jihlavský kouč.

JIHLAVA – BOHEMIANS 2:4

Góly: 60. Tlustý, 90. Ikaunieks (PK) - 9., 16. a 22. Kabajev, 73. Reiter. Rozhodčí: Hrubeš – Pelikán, Myška. ŽK: Luts. Diváci: 3 360. Poločas: 0:3.

Jihlava: Hanuš – Tlustý, Kryštůfek, Krejčí, Mišůn (20. Nový) – Urblík (78. Daníček), Vaculík – Fulnek, Zoubele (46. Rabušic), Popovič – Ikaunieks.

Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič – Jindřišek, Hašek – Vaníček (83. Jirásek), Mašek, Luts (46. Reiter) – Kabajev (75. Kabajev).