BLANSKO – VRCHOVINA 1:2

Prvních dvacet minut zápasu byli fotbalisté Blanska lepším a aktivnějším týmem. Jejich největší šanci, nebezpečnou hlavičku po standardní situaci, však Juran vytáhl na roh. Vrchovina se, s několika změnami v sestavě, rozkoukávala postupně. Ve 28. minutě Žák uvolnil Chalupu, jeho střelu gólman vyrazil, po následném rohu na první tyči hlavou otevřel skóre mladíček Duda – 0:1. Do konce první půle byli hosté lepším týmem, zvýšit mohl Dočekal, ale nedal.

Druhá půle začala pro hráče Nového Města nešťastně, po třech minutách přišla ztráta balonu, Sodomka následně proběhl s míčem na noze přes polovinu hřiště a vyrovnal na 1:1. Inkasovaná branka však Vrchovinu nezlomila a po hodině hry přišel klíčový moment utkání. Michal Skalník uvolnil Žáka, ten byl ve velkém vápně Blanska faulován, nařízený pokutový kop Kamil Skalník s přehledem proměnil – 1:2. Ve zbytku utkání lídr tabulky perfektně bránil a Blansko už nepustil do jediné vážnější příležitosti.

Góly: 48. Sodomka – 29. Duda, 63. K. Skalník (PK). Rozhodčí: Hanák. ŽK: 3:1. Diváci: 219. Poločas: 0:1. Blansko: Záleský – Gromský, Bárta, Šplíchal, Bokůvka – Petřík (46. Feik), Kratochvíl, Chloupek (66. Šmerda), Kuldan – Dvořák, Sodomka (81. Pšikal). Vrchovina: Juran – Chalupa (61. Prokopec), Košík, Smetana, Bača – K. Skalník, Žák, Zbytovský, Duda (40. R. Blažíček) – M. Skalník, Dočekal (90. Dobrovolný). Nejlepší hráči: Kuldan – Žák, K. Skalník.

ST. ŘÍŠE – TŘEBÍČ 0:0

V prvním poločase se hrálo hodně nezáživně. Chyběla kvalita z obou stran, centry do vápna řešili neomylně oba gólmani, a žádný z hráčů se do velké šance nedostal. Ve druhé půlce už to mělo větší šťávu. První zahrozila Třebíč. Gordon nebezpečně vystřelil, ovšem debutant Jeřábek v brance domácích vytasil skvělý zákrok a míč vyrazil na roh. Pak už hrozili jeho spoluhráči. Bastl poskakující balon hlavou do branky neuklidil. Podobně dopadl i střídající Nehyba. V 72. minutě dobře zakombinovali Heide se Severou, ale Vacek zakončoval patičkou těsně vedle. Těsně před koncem mohl rozhodnout Osumanu, ovšem levačkou branku přestřelil.

„Kluci mohli hrát trochu uvolněněji, ta první půlka byla v křeči. Druhá byla lepší, ale neměli jsme tentokrát v zakončení štěstí. Tyhle příležitosti, které jsme měli, byly jen o tom, že to nasměrujeme do branky, a my to bohužel netrefili. Ale na druhou stranu, když chybí štěstí, mělo by se to tam dorvat,“ hodnotí předseda staroříšského klubu Miroslav Nedvěd.

Rozhodčí: Kadlec. ŽK: 1:2. Diváci: 105. Stará Říše: Jeřábek – Hekerle, Príborský, Šmíd, Heide – Chlumský (77. Osumanu), Smejkal (58. Nehyba), Cipruš, Severa – Sobotka (46. Bastl), Vacek. Třebíč: Rychetský – Krula (86. Doležal), Yacoubou, Pecka, Karásek – Florián, Novák, Beránek, Macek (78. Bence) – Gordon, Thomas. Nejlepší hráči: Heide, Šmíd – Thomas.

STRÁNÍ – ŽĎÁR N. S. 3:1

Zápas začal mnoha nepřesnostmi na obou stranách a hra se odehrávala mezi šestnáctkami. V 8. minutě se ke střele za vápnem dostal Komínek, ale jeho slabá střela pouze zahřála gólmana Strání. Ve 27. minutě se do šance dostali také domácí, ale Konrád byl na místě a nadvakrát zasáhl. Ve 41. minutě vybojoval míč na levé straně Vopršal, předložil ho jak na zlatém podnose Burešovi, který již měl lehkou úlohu dopravit míč do prázdné branky – 0:1. V poslední minutě první půle však domácí házeli dlouhý aut, ten propadl až k Copkovi, který brankou do šatny vyrovnal – 1:1.

Do druhé půle vstoupili hráči Žďáru aktivně, zahrávali několik standardních situací a rohů, které však k brance nevedly. V 55. minutě přišel další roh hostů, po zaváhání na hranici velkého čtverce Strání však přišel rychlý brejk, který zakončil druhou brankou Copko – 2:1. V 81. minutě se prokličkoval do nadějné pozice Trojánek, ale domácí obrana jeho střelecký pokus zablokovala na roh. Rozhodnutí přišlo šest minut před koncem, odražený míč se po standardce odrazil na vápno k nehlídanému Obiechinovi, který uzavřel skóre zápasu na konečných 3:1.

Góly: 45. a 55. Copko, 84. Obiechina – 41. Bureš. Rozhodčí: Kaloč. ŽK: 3:2. Diváci: 242. Poločas: 1:1. Strání: Popelka – Sedláček, Lorenc, Palík, Mimochodek (86. Juma) – Straňák (62. Obiechina), Fruhauf (82. V. Čaňo), Silnica, Pilka, O. Čaňo – Copko. Žďár n. S.: Konrád – Komínek, Šindelka (73. T. Peňáz), Štursa, Fiala – Bureš, Vitásek (80. Janů), Trojánek, Nedvěd, Kunstmüller (86. Musil) – Vopršal. Nejlepší hráči: Copko, Pilka – Štursa.

Juniorka HFK Třebíč (v červeném) proti Želetavě dvakrát vedla, na začátku druhého poločasu do konce i o dva góly, ale nakonec vyšla bodově naprázdno. Hosté smazali dvoubrankové manko na třetí gól soupeře reagovali obratem.
OBRAZEM: Želetava otočila zápas a Třebíč přestřílela

V. BÍTEŠ – ŠUMPERK 0:3

Hned v úvodu zápasu mohli jít do vedení hráči Šumperku, ale poté převzali iniciativu domácí fotbalisté. Dvě vyložené příležitosti měl Juříček, ani z jedné se neprosadil, přišel tak zasloužený trest. Centr z pravé strany podběhl jeden z obránců Velké Bíteše a Šinogl otevřel skóre zápasu – 0:1. Poté měli slibnou příležitost k vyrovnání Pohl, a dokonce dvakrát Whittingham, ale opět bez úspěchu. Chvíli před poločasovou přestávku přišlo po rohovém kopu zaváhání gólmana Pelána a hosté vedli už o dvě branky. Po změně stran se hráči Velké Bíteše chtěli vrátit do zápasu, šance se střídaly na obou stranách, ale na další branku se čekalo až do 68. minuty. Po zbytečné ztrátě balonu přišel rychlý brejk Šumperku a Smrž definitivně rozhodl – 0:3. Utkání se poté již pouze dohrávalo.

Góly: 14. Šinogl, 38. Nimrichtr, 68. Smrž. Rozhodčí: Volek. ŽK: 2:1. Diváci: 228. Poločas: 0:2. V. Bíteš: M. Pelán – Halas, Pokorný (46. Novotný), Kopáček, Mrňa – Whittingham (72. Horký), Daněk, Chlup, Ivančík (79. Mucha) – Pohl, Juříček. Šumperk: Max – Muzikant (83. Podhorný), Smrž, Rozsíval, Nimrichtr, Jurásek, Bernard, Olejník, Horák (79. Dostál), Maňka, Šinogl (69. Ševčík). Nejlepší hráči: Rozsíval, Horák, Smrž.

H. BROD – SLAVOJ POLNÁ 6:1

Do 25. minuty byla lepší Polná a dostala se i do vedení, když se prosadil Šerý. Další dvě šance ale zahodila. Ve 20. minutě se ale z trestného kopu prosadil Polcar a tím se domácí začali zvedat a do poločasu hru vyrovnali. Ve druhé půli už Slovan soupeře přehrával a dokázal to vyjádřit i gólově. Po samostatném průniku se po levé straně levačkou prosadil Bartok. V 73. minutě naservíroval Jakub Henek balon na penaltový puntík, kde číhal Háněl, a nemýlil se. Pak ještě domácí přidali tři branky a rozhodli o vysokém vítězství.

Góly: 20. Polcar, 48. Bartok, 73. Háněl, 75. Svoboda, 82. P. Karlík, 89. J. Henek – 7. Šerý. Rozhodčí: Rosický. ŽK: 2:1. Diváci: 84. Poločas: 1:1. H. Brod: Zelenka – Svoboda, Plíšek, Hejkal, Pártl – L. Peřina, J. Henek, Bartok (79. Vobroník), Polcar (73. Štědrý) – Háněl, P. Karlík (83. D. Henek). Polná: Skočdopole – Haala, Čížek, Vedral, Holub – Caha (83. Trombelli), Pecina (46. Klíma), Urbánek, Šerý – Tlačbaba (61. Hrdlička), Válek. Nejlepší hráči: Háněl, Hejkal – Šerý.

Ilustrační foto
Rezerva polenského Slavoje otočila derby s Beranovem

ŽDÍREC N. D. – BŘECLAV 1:0

Domácí nastoupili do zápasu s pozměněným rozestavením a to se jim vyplatilo. V prvním poločase měli převahu na svých kopačkách. Ovšem dlouhou dobu si dokázali sice náznaky šancí vytvořit, ale nedokázali je dotáhnout do brankového konce. Dočkali se až minutu před koncem půle. Po standardní situaci se dostal k odraženému balonu Najman a uklidil ho k tyči. Ve druhém poločase pokračoval Ždírec v nastoleném trendu z toho prvního. Soupeř měl nějaké náznaky, ale domácí zvládli minimalizovat jejich nebezpečné brejkové situace, a tak výsledek skončil zaslouženou výhrou Ždírce.

Gól: 44. Najman. Rozhodčí: Niederle. ŽK: 3:3. Diváci: 225. Poločas: 1:0. Ždírec n. D.: Bartaloš – Kolouch (88. Pátek), Kučera, Fikar, Najman (81. Málek) – Štukhejl, J. Novotný, Jiroutek, Michalec – P. Novotný, Mrázek (74. Klimeš). Břeclav: Fibingr – Smejkal, Dobšíček, Hloch, Simandl – Kriston, Viger, Ianosteac, Čermák – Lapin, Musil (72. Bařina). Nejlepší hráči: P. Novotný, Najman – Lapin.

Zbylý výsledek 23. kola: Rosice – Bzenec 5:1.

Reportéři Deníku