Obrana Vysočiny dirigovaná zkušeným stoperem Ondřejem Šourkem navíc nedělala chyby a významně se spolupodílela na bodovém importu z Julisky.

Ondřeji, podruhé v řadě jste vyhráli, udělali jste tím důležitý krok k záchraně?
Myslím si, že ano. Se třemi body z Dukly jsme navýsost spokojeni. Bod by byl dobrý, i s ohledem na průběh utkání, ale plný počet pochopitelně bereme.

V Praze jste si jako obránci pořádně zahráli. Dukla byla lepší, byli jste pod tlakem. Jaké to bylo utkání z vašeho pohledu?
Oni dobře kombinovali, v tom jsou dobří. Především v prvním poločase jsme s tím měli trošku problémy. Naštěstí jsme gól nedostali, a jednoho, byť šťastného, naopak dali. Zaplaťpánbůh za to.

Mluvil jste o tom, že jste v prvním poločase byli pod tlakem, ale přitom jste měli minimálně dvě velké šance z brejků. Jejich neproměnění v ten moment asi mrzelo.
To je pravda, ty šance tam byly. Byla to škoda, ale pořád byl stav nerozhodný, takže se zas tak moc nedělo.

V posledních zápasech nastupuje obranná čtveřice v ustáleném složení. Na Dukle jste pracovali spolehlivě, dá se to přičíst i jisté sehranosti?
Já bych neřekl, že jde jenom o naši čtveřici. Sestava si pomalu sedá a celá obranná hra týmu se zlepšila. Jsem přesvědčen, že ve stejném duchu budeme pokračovat. Abychom po příštích zápasech nemuseli říkat, že to z naší strany bylo nic moc.

V pátek vás čeká doma Příbram, kterou jste nyní v tabulce o dva body přeskočili. V případě výhry by už zřejmě byla záchrana na dosah…
To bude důležitý zápas, už jenom proto, že Příbram je bodově za námi. Musíme ten zápas zvládnout, pak už by to mohlo být klidnější.