Zisk, či ztráta? Bod za remízu 2:2 si odvezli ze stadionu Dukly Praha fotbalisté Vysočiny Jihlava. V utkání plném zvratů sice hosté prospali první poločas, ale ve druhé půli se dostali do vedení a měli řadu šancí na pojišťovací branku. Nakonec ale Dukla dokázala vyrovnat a tak utkání skončilo nerozhodně.

Vysočina se v Praze představila bez řady zraněných hráčů, především opor Stanislava Tecla a Václava Kolouška. V základní sestavě se z marodů objevil pouze Muris Mešanovič, a byl to on, kdo se jako první představil fanouškům.

Fotbalově dietní úvod trošku okořenil až v jedenácté minutě tvrdou ranou z dálky právě Mešanovič. Ke škodě Jihlavy ale mířil jen do středu branky Dukly, kde stál připravený gólman Rada. První vážnější akce na druhé straně naopak skončila hned gólem. Obrana Vysočiny neodvrátila centr z pravé strany a Berger z voleje propálil Blažka 1:0.

Dukla ožila, začala se více tlačit do útoku, ale její pokusy končily prakticky bez výjimky před vápnem Vysočiny. Opaření hosté dlouho nic nevymysleli, o občasné útočné výpady na druhé straně se staral především Masopust. Při jednom z nich naservíroval míč do dobré pozice Vaculíkovi, hostující záložník ale zaváhal a o míč přišel. Zničehonic však do pražské branky udeřilo po standardní situaci. Vaculík naservíroval míč na Karlíkovu hlavu a bylo srovnáno!

Nerozhodný stav sice vydržel až do přestávky, ale Dukle k vedení chybělo jen pár milimetrů. Po půlhodině vyrazil do ataku Pospěch, jeho pokus Blažek skvěle vyrazil a hostující obrana odvrátila i následný závar ve svém vápně.

Poté pálil z první dvakrát Berger, pokaždé mířil těsně vedle. A když už střílel přesněji Podrazký, jen rozezvučel tyč Blažkovy branky. Jihlavané po vyrovnání už směrem dopředu nevymysleli vůbec nic a přestávka byla pro ně doslova vysvobozením.

A zřejmě i příležitostí k vypití posilujícího fotbalového elixíru. Vysočina začala druhou půli famózně. Po rozehraní vybojovala rohový kop a po centru Jungra domácí obrana zapomněla na hlavičkujícího Oberta 1:2.

Povzbuzená Vysočina dál diktovala tempo hry, jejím nadějně rozehraným akcím však scházela větší přesnost. V 65. minutě byl na spadnutí třetí gól, po centru Vaculíka vznikl ve vápně Dukly ohromný závar, domácí se nakonec se štěstím ubránili. Následně poslal Vaculík přímý volný kop pouze do bránící zdi. Poté však, jako v tomto utkání už tradičně, udeřilo nečekaně na druhé straně. Rychlý kontr Dukly zastavil faulem Obert a domácí kopali pokutový kop. Ten sice Blažek Pospěchovi bravurně vyrazil, střelec byl ale u odraženého míče nejrychleji a dorážkou přece jenom vyrovnal.

Srovnání stavu odstartovalo dozajista nejzajímavější pasáž duelu. Oba týmy chtěly rozhodnout ve svůj prospěch, postupem času se však hosté začali věnovat bránění remízy. Tlak Dukly v závěru byl velký, ale jejím akcím chyběla přesnost a další branku už hrstka diváků na Julisce neviděla.

Dukla s Vysočinou tak ve vzájemném duelu jenom potvrdily svoji pověst remízových králů. V letošním ročníku si připsaly svorně už sedmou plichtu.