Seveřany mají rádi. Devět bodů vybojovali v dosavadním průběhu nejvyšší soutěže jihlavští fotbalisté. Sedm z nich s týmy ze severních Čech Jabloncem, Teplicemi, Libercem.

Po remíze s posledně zmíněným Libercem si ale hráči Vysočiny stýskali. Také s pohárovým zástupcem Česka v Evropské lize měli nakročeno k výhře, kterou zcela zbytečně ztratili.

Klíčový moment přišel sedm minut před koncem utkání. Šulekův centr z přímého kopu propadl až na zadní tyč liberecké branky, kde zcela osamocený Lukáš Kryštůfek ze tří kroků minul prázdnou hostující svatyni! „Byla to tutovka," neskrýval smutek obránce Vysočiny. „Měl jsem nastavenou nohu, míč ji ale přeskočil, takže jsem to dal bohužel nahoru."

Jedna spálená šance za stavu 1:0 by tým mrzet nemusela. Jenže Liberečtí hned rozehráli od své branky a po bleskové kombinaci během pár vteřin po přežití klinické smrti nečekaně vyrovnali. „Je to škoda, protože vzadu jsme je hlídali velmi dobře," pokračoval Kryštůfek. „Jeden brejk nás ale položil."

Vysočina nezačala dobře, ale postupně se do hry dostala a v závěru poločasu udeřila. Na povedený Vaculíkův centr si naběhl útočník Muris Mešanovič a poslal míč do branky. „Byl tam pěkný centr, někdo šel na první tyč, jak se postavil k zadní, míč ke mně prošel a já ho kolenem doklepl do branky," popsal situaci bosenský kanonýr.

Ten předvedl v utkání velmi dobrý výkon, kterým zaujal všechny přítomné. „Je to naprosto komplexní útočník," ocenil Mešanoviče hostující kouč Jindřich Trpišovský. „Kéž by takových bylo víc. Je rychlý, je to silový útočník, udržel spoustu míčů, byly na něj fauly, jeho výkon v utkání byl výborný. Byl to určitě dominantní hráč domácích."

Přestože mohl být Mešanovič se svým výkonem spokojený, konečnou remízu hodnotil bezprostředně po utkání rozmrzele. „Škoda mých brejků ve druhé půli. Pak jsme měli i tutovku, nedáme z toho gól," krčil rameny.

Bod před utkáním by Jihlavané určitě brali. Jenž po utkání byl tým, který hraje o holý ligový život, zklamaný. „Když jsme vedli, tak je škoda, že už jsme to neudrželi. Ale Liberec je silný soupeř, takže bod musíme i tak brát. A tuhle ztrátu nahradit hned v příštím kole na Bohemians," uvědomuje si Mešanovič.

Rozpaky nad konečným výsledkem byly po utkání patrné i na trenérovi Vysočiny Milanu Bokšovi. „V naší situaci je každý bod cenný. Zvláště, když jej dosáhneme proti třetímu celku tabulky a účastníkovi Evropské ligy. Když se na to ale podíváme z hlediska vývoje utkání, musíme remízu brát jako ztrátu, která mrzí," zhodnotil konečný výsledek jihlavský lodivod.

Také Bokša vidí jako velmi důležitý moment utkání neproměněnou šanci obránce Kryštůfka: „Měl velkou příležitost a my mohli jít do vedení 2:0. Naše šance na vítězství byly velké, opravdu jsme byli blízko vítězství."

V příštím kole se Vysočina ve velmi důležitém utkání představí na půdě předposledních Bohemians 1905, na které má nyní na čtrnácté příčce čtyři body náskoku.