Do duelu vstoupil lépe domácí nováček České fotbalové ligy. Hned z první akce si totiž hosté nepohlídali autové vhazování a Vegricht otevřel skóre zápasu.

Jihlavané, dirigovaní uzdraveným lídrem Lukášem Zoubelem, odpověděli ještě v úvodní čtvrthodině hry. Autorem vyrovnávací branky byl právě nejzkušenější hráč Vysočiny.

Druholigista potom zcela ovládl hřiště, do poločasu přidal další tří góly a nasměroval se k poklidnému postupu do třetího kola. „Naštěstí jsme po vedoucí brance rychle zareagovali a postupně se dostali do vedení. Potom už jsme byli hodně na míči a zaslouženě vyhráli,“ uvedl asistent jihlavského trenéra Josef Mucha pro klubový web.

Ve druhém poločase hosté kontrolovali stav, zvláště, když v 57. minutě Rezek vedení ještě více pojistil. Závěrečnou brankovou tečku a razítko na postup udělal šest minut před koncem Mikuš. „Dali jsme šest gólů, takže spokojenost,“ těšilo Muchu, který připustil, že jméno eventuálního příštího soupeře jeho svěřence hnalo vpřed: „Určitě jsme na to mysleli. Zahrát si doma se Spartou bylo jen dalším zvýšením motivace do utkání.“

HOSTOUŇ - JIHLAVA 1:6

Góly: 2. Vegricht – 15. a 40. Zoubele, 32. a 84. Mikuš, 45.+1 Svoboda, 57. Rezek. Rozhodčí: Cihlář – Myška, Klupák. ŽK: Borák, Krupička – Svoboda. Diváci: 376. Poločas: 1:4.

Jihlava: Veselý - Svoboda, Vedral, Tijani (77. Pojezný), Trajkovič – Vaculík, Smejkal (70. Jawo) – Mikuš, Zoubele, Rezek – Koubek (70. Lacko).