STARŠÍ DOROST
VYSOČINA B - SFC OPAVA 2:1

Vítězství domácích se ovšem nerodilo snadno. Hosté, kteří jsou favoritem celé soutěže, byli v prvním poločase nebezpečnější. Ani jednu ze svých příležitostí nedotáhli do konce.

Druhý poločas byl opět velmi vyrovnaný, avšak v 54. minutě se po chybě domácích dostali Slezané do vedení. Domácí se však nevzdali a inkasovaná branka je spíše nabudila k ještě lepšímu výkonu. Jihlavě patřilo posledních dvacet minut a odměnou za zlepšený výkon jí byl vyrovnávací gól Kavky. To Jihlavany ještě „nakoplo“ a o 12 minut později přidali vítězný gól, když po levé straně zatáhl míč Vokoun, nacentroval ho na zadní tyč, a tam ho do branky dotlačil výborně hrající Průcha.

„Soupeř byl velmi kvalitní, ale zápas jsme zvládli, i když v některých fázích při nás stálo i sportovní štěstí. Kluci hráli na samé hranici svých možností a i za nepříznivého vývoje se snažili utkání zvrátit. Mužstvo zaslouží pochvalu. Je to pro nás velmi cenná výhra,“ raduje se kouč David Oulehla.

Góly Vysočiny: 72. Kavka, 84. Průcha. Poločas: 0:0. Jihlava: Matiášek - Turek, Čížek, D. Procházka, Cipru – Lacina (52. Průcha), Beránek, Vodáček (17. Brabec), Havel (66. Kolařík), Vokoun, Kavka (78. Kulík).

MLADŠÍ DOROST
VYSOČINA B - SFC OPAVA 2:1

Se silovým pojetím fotbalu přijela do Jihlavy Opava, ale úspěch to nakonec neslavilo. Už v deváté minutě se radovali domácí, když se po individuální akci prosadil Morava, který v samostaném nájezdu chladnokrevně zakončil.

Na druhý gól si Jihlava musela počkat až do druhé půle, kdy se po rohovém kopu hlavou prosadil osamocený Patrik Demeter. Nakonec šlo o branku vítěznou, protože už za dvě minuty byl rozdíl opět jednogólový, to když se za hosty trefil Staníček.

„Utkání pro nás bylo nesmírně náročné. Zahrávali jsme jediný roh, zatímco Opava asi patnáct. byli starší než my a našim hráčům to dělalo potíže,“ shrnul vítězný zápas spokojený trenér domácích Petr Kuchta.

Góly: 9. Morava, 48. P.Demeter - 50. Staníček. Poločas: 1:0. Jihlava: Nacházel – Fikar (41. Molák), Pokorný (71. Průša), Doucha, Melecha – Hošek, P.Demeter, Zavadil (58. Partl), Ločárek – Morava, Růžička (41. Prchal).