O to těžší to hosté budou mít, že budou muset postrádat hned několik hráčů základní sestavy. Přesto trenér Votava doufá v malý zázrak.
Luka nad Jihlavou začala jaro solidně. Po pětibodovém zisku z úvodních tří zápasů ale přišly dvě porážky 1:2 se soupeři, se kterými se dalo bodovat. A teď navíc přichází série čtyř zápasů s týmy, které hrají na špici tabulky. „Po těch ztrátách, které jsme teď utrpěli, bychom potřebovali bodovat i s těmi silnými soupeři," říká kouč Luk David Votava, jehož tým čekají zápasy s Jemnickem, Ždírcem, Humpolcem a Sapeli Polná.

Ovšem teď je aktuální utkání se čtvrtým celkem tabulky, který začíná v 17.30. „My se musíme soustředit na čtvrteční zápas s Jemnickem," má jasno trenér nováčka krajského přeboru, který se momentálně zmítá v nezáviděníhodné pozici. Na horkou půdu favorita totiž nepojede kompletní. „V poli to bude oříšek, v jaké sestavě vůbec nastoupíme," potvrzuje Votava. „Stoprocentně nebudou Mašek, Číhal, Horáček, Čermák, a v nějaké oblasti utopie je i start Rozmahela. Velký otazník visí nad startem Ondry Lapeše," vypočítává ztráty kouč Luk, kterého potěšil alespoň návrat vykartovaného Bratršovského.
Jiný hříšník, a to dost zásadní, bude ale Votavovi chybět. Brankář Čermák v utkání s Jaroměřicemi vyfasoval červenou. „V brance bude debitovat v přeboru Martin Žatečka," odkrývá trenér náhradu mezi třemi tyčemi. „Současná situace není dobrá," ví trenér Luk.

Ovšem s poraženeckou náladou do Jemnice odjíždět nechce. „I když nebudeme kompletní, tak věřím, že tam můžeme uspět. Kdybych v to nevěřil, tak tam jezdit nemusíme. Nám se hraje venku lépe než doma," říká kouč, který sílu domácího celku dobře zná. „Není to jen Kříž, spíš bych vyzdvihl Morkuse, který mu ty góly připravuje. Ale my se budeme muset připravit na bouřlivé prostředí a tým, který je doma nesmírně fotbalový. Uvidíme, jak to dopadne," uzavírá David Votava.
V pátek od 10.15 budou v akci také fotbalisté Sapeli Polná, kteří jedou bojovat o body do Velké Bíteše.