Derby mělo grády a polenskému Slavoji přineslo do záchranářských bojů cennou výhru, ta však nebyla náhodná. Hostující tým se totiž na Velké Meziříčí připravil precizním způsobem. „Byl to pro nás velmi důležitý zápas, takže jsme to nechtěli podcenit a důkladně jsme se na to připravovali. Věděli jsme o silných stránkách Meziříčí a na trojici Görner, Simr a Šimáček, jsme byli nachystaní. Kluci splnili to, co jsme po nich chtěli," libuje si trenér Slavoje Richard Chylík.

Zaslouženou výhru Polné uznal i domácí trenér Libor Smejkal: „Hosté z Polné byli fotbalovější, dokázali lépe kombinovat a hlavně proměnili své gólové příležitosti. Myslím si, že jejich výhra byla nakonec zasloužená."

Kouč Velkého Meziříčí však poukázal i na výkon hlavního rozhodčího Bartoně. „Zápas začal oboustranně opatrně leč důrazně, mnohdy však za hranicí regulérnosti. Hlavní rozhodčí se rozhodl ve většině případů trestat jen zákroky našich hráčů. V prvním poločase mohl odpískat dva pokutové kopy v náš prospěch, které by pravděpodobně ovlivnily vývoj celého utkání," nebral si servítky Smejkal.

Slavoj nerozhodila ani nečekaná ztráta kapitána Tomáše Kaplana, který nemohl nastoupit kvůli bolavé podkolenní šlaše. „Malinko nám to zkomplikovalo situaci, museli jsme improvizovat a na jeho místě nastoupil Zbyněk Tlačbaba, který ale zahrál výborný zápas, dal po chybě gólmana důležitý gól na 2:1, který nám pomohl a psychicky nás zvedl," komentuje Chylík, jehož tým po změně stran celkem bez potíží dokráčel k výhře 4:2. „Druhou půlku jsme ovládli a po brejcích měli i hodně šancí. Přestože jim brankář zachytal dobře, dokázali jsme ještě dát dvě branky a získat důležité tři body. Jsme hodně spokojení a hráčům musím poděkovat za přístup a poblahopřát jim," dodává trenér Slavoje.