Naopak se vrací záložník Jakub Fulnek, klub rovněž sonduje možnost získat ze Slavie středopolaře a čerstvého reprezentanta Tomáše Součka.

„I přes nepovedený podzim jsme přesvědčeni, že stávající kádr má svou kvalitu, proto se nějaké výraznější změny nedají očekávat," řekl Deníku sportovní manažer Milan Bokša.
V kolonce odchodů bude určitě figurovat Chorvat Blaič.

„Sportovně rozhodně nepropadl. My však hledáme pravého obránce, jehož dominantní předností bude obranná práce. Některé beky máme vytipované a není vyloučeno, že jednoho z nich přivedeme na přestup či hostování," uvedl Bokša s tím, by chtěl znovu ze Slavie získat Jana Mikulu.

Jen epizodou se stal návrat Šamánka, který v konkurenci Rabušice, Dvořáka a Harby dostal minimum prostoru a na podzim odehrál pouze 62 minut.

„Jsme o jeho kvalitách přesvědčeni, ale nedostal tolik příležitostí, aby své schopnosti prokázal. Předpokládáme, že na jaře bude hostovat ve Znojmě," podotkl Bokša.

Klub naopak bude chtít udržet lotyšského ofenzivního univerzála Davise Ikauniekse, jenž se na podzim stal s třemi brankami nejlepším střelcem mužstva. Letní posila je v Jihlavě zatím na půlročním hostování s opcí. Tu chce nyní FC Vysočina uplatnit. „Máme zájem, aby tento rychlostní a brejkový typ útočníka v našem dresu nadále působil," vyjádřil se sportovní manažer.

Zájem ze strany movitějších klubů registruje u nejmenovaného středního záložníka. „Budeme zvažovat, nakolik jsme schopni ho nahradit. Prozradím jen, že jde o hráče, kterého jsme přivedli, což je ocenění naší práce, a samozřejmě to potěší," naznačil Bokša.

Do týmu se po úspěšném hostování ve druholigovém Táborsku vrací dvaadvacetiletý krajní záložník Jakub Fulnek. Do přípravy jsou také zařazeni dva odchovanci. Dvacetiletému útočníkovi Tomáši Dubovi se i přes vleklé zranění povedl podzim v dresu třetiligové Třebíče. O rok mladší středopolař Čestmír Vitásek z juniorky se už k prvnímu týmu přesunul během podzimu.

Velkou posilou do středu zálohy by se mohl stát slávista Tomáš Souček, který na konci podzimu vypadl z nabité sestavy sešívaných. „Uvažovali jsme o něm už v době, kdy byl na hostování ve Viktorii Žižkov. Navíc má vztah k regionu, jeho případný příchod není utopií," naznačil Bokša.

Slavia se sice bude na jaře pokoušet atakovat nejvyšší ligové příčky, ale havlíčkobrodský odchovanec nutně potřebuje zápasovou praxi kvůli červnovému mistrovství Evropy do 21 let v Polsku.

Naopak jako nereálný se jeví příchod útočníka druholigového Varnsdorfu Alexandera Jakubova, který vstřelil na podzim deset branek.

„Jeho produktivitu registrujeme, ale do útoku máme Rabušice, Dvořáka a případně Ikauniekse. O Jakubova navíc budou mít zájem i jiné prvoligové kluby," upřesnil sportovní manažer s tím, že nepočítá ani s návratem Harise Harby z úspěšného hostování ve Zlíně. S ohledem na to, že bosenský útočník začal sezonu v Jihlavě, může v Česku hrát už jen za dva zmiňované kluby, na Vysočině mu přitom končí s rokem 2016 smlouva a o její prodloužení není zájem. „Jednáme o Harbově přestupu do Zlína," potvrdil Bokša.