A co Luka nad Jihlavou, dokáží potvrdit roli favorita a postoupit? Oba trenéři „třídních" celků si myslí, že se rozhodne až v posledním kole. Kouč Luk naopak doufá, že jeho tým bude v neděli slavit.

V I. A třídě skupině A čeká Bedřichov důležité, ale těžké utkání. V sobotu do Jihlavy totiž přijede Světlá nad Sázavou, která bojuje o postup. A protože domácí stále nemají jistotu záchrany, budou se chtít postarat o překvapení. „Ale bude to hodně těžké," ví trenér Jindřich Březina. „My potřebujeme získat nějaké body a bylo by dobré, kdyby se to zachránilo už teď. Ale spíš si myslím, že se bude rozhodovat v posledním kole," dodává kouč Bedřichova.

Náročný zápas

Stejné mínění má i trenér Stonařova Zdeněk Štancl, jehož tým bojuje o záchranu v „átřídní" skupině B. „Teoreticky se zachránit můžeme už tento víkend, ale moc tomu po tom minulém kole nevěřím. Podle mě se rozhode až příští víkend," tvrdí Štancl.

Na rozdíl od Bedřichova ale čeká Stonařov papírově snadnější soupeř. V neděli jede na hřiště posledního Bohdalova, což by prý mohlo svádět ke snadné výhře. A toho se kouč bojí. „Domácí už o nic nehrají, takže můžou hrát bez bloku, a když budou cítit šanci, tak nás budou trápit. Bude to strašně těžký zápas," říká Zdeněk Štancl, který by měl mít k dispozici, kromě jednoho hráče, kompletní kádr. „My tam stoprocentně potřebujeme vyhrát, a proto budu chtít, aby to hráči nepodcenili," dodává.

V jiné soutěži a na úplně jiné frontě bojují fotbalisté Luk nad Jihlavou. Těm jde v „bétřídní" skupině A o postup.

Trenér týmu věří

A jelikož vedoucí celek soutěže hostí na jaře nevýraznou Lípu, je cíl jasný. „Jsme si vědomi toho, co nám přinese případné vítězství, prakticky nic jiného než výhru nebereme," tvrdí trenér David Votava. „Hráčům jsem řekl, že je to ideální situace, hrát to „finále" před svými fanoušky a nemuset se spoléhat na výsledky ostatních. Doufám, že si to užijí a dobře to dopadne," přeje si kouč Luk.

Z nedělního soupeře má malinko respekt. „Pokud bych měl mít z něčeho obavu, tak je to bezstarostnost soupeře. On může hrát uvolněně a klidně," říká David Votava a hned dodává: „Ale přesto věřím svému týmu a jeho kvalitám. Nepřipouštím si nic, co by mělo po šesti letech zabránit louckému postupu do I. A třídy," uzavírá kouč.