V derby se nejdříve prosadil Rantířov, pak Třešť, a ve 23. minutě uviděl Vostál za hrubý faul loktem červenou kartu. Hosté na nic nečekali a brzy se dostali do vedení, a s domácími to vypadalo bledě.

Na začátku druhé půlky ale měli štěstí, když přežili tři gólovky soupeře, a to jim dalo naději, že by zápas ztracený být nemusel. „To bylo strašně důležité, že jsme přežili jejich nápor. Vycítili jsme šanci, oni se naopak začali obávat o výsledek, zatáhli se dozadu," komentuje trenér Rantířova Radek Pavlíček.

Souhlasit musel i kouč Třeště Jiří Gregor, i když nerad. „Mohlo to být klidně 4:1 a po zápase, ale my jsme ty šance nedali, a oni začali vystrkovat růžky. My jsme najednou byli bez pohybu, kazili jsme. Prostě jsme se z toho podělali, a z toho vyplynula ta penalta."

Tu proměnil Horáček, který stanovil na 2:2. A tento výsledek také rozhodčí Rosický zaznamenal do zápisu. „My jsme doma chtěli uhrát tři body, ale protože jsme hráli tři čtvrtě zápasu v deseti, tak si ceníme i toho bodu. Kluci se semkli a odehráli bojovný zápas. Nesložili zbraně, a ta remíza je myslím i spravedlivá," doplňuje rantířovský Radek Pavlíček.

Zpytovat svědomí museli hráči Třeště, kterým pochopitelně remíza nestačila. „Obrovské zklamání," nezastíral po nerozhodném výsledku Jiří Gregor. „Po tom průběhu jsme naštvaní všichni, že jsme tam tam nevyhráli. Podělali jsme si to sami. Mám z toho smíšené pocity," říkal kouč hostů, který byl alespoň trochu rád, že po uplynulých venkovních zápasech měl výkon jeho týmu trochu úroveň. „To je jediné plus, že jsme dvě třetiny odehráli solidně, ale i tak je to škoda," uzavírá Jiří Gregor.