Oba nováčci inkasovali čtyřikrát.

Hráči Sapeli Polná doma remizovali s rozjetou Chotěboří 1:1. Solidní počin, ale protože hosté hráli více jak padesát minut v deseti, měl jeden z trenérů Sapeli Jiří Babínek rozporuplné pocity. „Musíme uznat, že i v deseti byli aktivní a my jsme toho nevymysleli moc. Ale i tak jsme mohli klidně vyhrát, na druhou stranu, v závěru Koubek vytěsnil na roh krásnou ránu," říká Babínek, který si postěžoval na hlavního rozhodčího Tesaře. „Utkání bylo řízeno necitlivě. Pokazil duel oběma týmům i přítomným diváků. Na konci první patnáctiminutovky měl obdržet za hrubý faul na Petra Baráka druhou žlutou kartu Marek Somerauer," doplňuje Jiří Babínek.

Spokojený s rozhodnutím sudího Klinera v duelu Ždírce s Luky nad Jihlavou nebyl ani trenér hostů David Votava. Tomu se zase nelíbilo, že se po ruce Rozmahela kopala za stavu 0:0 penalta proti jeho celku. „Sám si nakopl ruku, což se podle nových pravidel nepíská," lamentoval Votava. „V ten moment to posadilo domácí na koně," doplňuje kouč Luk, která po změně stran dostala druhý gól. „Takovou branku ten kluk nedá zase deset let. Ale musíme uznat, že domácí byli lepší," říká trenér hostů, kteří inkasovali třetí branku od Čalkovského, jenž z šedesáti metrů lobnul Čermáka. „Prý se o tom i domácí bavili, že náš brankář hodně chodí na vápno, že to musí zkusit. A on to s větrem trefil," doplňuje David Votava, jehož tým nakonec padl 1:4.

Do řeči moc nebylo ani třešťskému trenérovi Zbyňku Peštálovi. Třešť totiž doma prohrála s Moravskými Budějovicemi 0:4! „Do čeho kopli, to tam spadlo, dali nám lekci z produktivity. My jsme měli jen optickou převahu, hráli po vápno, ve vápně nás soupeř vyučil a přehrál. Byl hladovější, důraznější. Jsem hodně zklamaný," uzavírá víkendové hodnocení Peštál.