V minulosti byly výlety na Stínadla pro Jihlavu nutným zlem. V posledních dvou sezonách se ale návraty změnily v radostné. Vloni Vysočina vyhrála v Teplicích 1:0 brankou Lukáše Vaculíka, předloni 3:2, když se o góly postarali Kukoľ, Kučera, Mešanovič.

Další bodový import by se svěřencům trenéra Michala Bílka do záchranářských počtů jistě moc hodil. Zvláště při vědomí, že v této sezoně ještě Jihlava venku nevyhrála ani jedno utkání.

Ovšem pozor!

Žlutý dres FK obléká i exjihlavský Tomáš Kučera, který na podzim svůj bývalý klub pomohl sestřelit v dresu Plzně…

FOTBALISTÉ ATLETY

Jihlavané ale mají po minulém vítězství nad Hradcem Králové dobrou náladu i chuť pokračovat v dobrých výkonech. Týmu evidentně šla k duhu tvrdá zimní příprava v letošních drsných domácích podmínkách.

V úvodu sezony totiž mají vynikající kondici. Proti Hradci předvedl svůj nejlepší letošní výkon osmadvacetiletý útočník Pavel Dvořák. V utkání jednou skóroval, navíc byl nejpilnějším běžcem ze všech hráčů ligy. Proti klubu, ve kterém fotbalově vyrostl, naběhal neuvěřitelných 12 169 metrů.

Jeho parádní atletický výkon následovali i další spoluhráči. Mezi ligovými sprintery byli hned tři jihlavští borci v první desítce. Nejlepším sprinterem kola byl Yani Urdiov, který ve sprintu uběhl 587 metrů. Makedonec byl přitom v lednu přeřazen do juniorky z důvodu kondiční nepřipravenosti… Jeho výkon napodobili Petr Hronek a Davis Ikaunieks.

Řadu dobrých zpráv z posledního období bohužel zastínila pondělní nepříjemnost z tréninku. Záložník Jozef Urblík si poškodil meniskus a přední zkřížený vaz v koleni. „Jozef se po podzimních zdravotních problémech dostával do velmi dobré formy a vybojoval si místo v základní sestavě. Nutná plastika vazu představuje zásah do slibně se rozvíjející kariéry a je samozřejmě nepříjemná i pro trenéry našeho týmu," uvedl na Urblíkovu adresu na klubovém webu sportovní manažer Vysočiny Milan Bokša.

Tepličtí by měli být k utkání připraveni v kompletním složení, tedy i s dalším exjihlavským hráčem Davidem Vaněčkem. Ten by tak mohl případně pogratulovat brankáři Vysočiny Janu Hanušovi, který by měl na severu Čech odehrát sté ligové utkání.