Kdo čekal ofenzivní smršť domácích se snahou co nejrychleji zápas rozhodnout, zřejmě byl z úvodních minut trochu zklamán. Vysočina sice diktovala hru, měla téměř výhradně míč na svých kopačkách, ale hrála přitom viditelně obezřetně a na jistotu.

Přesto už po čtvrthodině hry vypukl na stadionu první gejzír radosti. Domácí hráči sérií narážeček ve středu rozebrali třineckou obranu a na konci pohledné akce byl neomylně střílející Sedláček – 1:0.

O osudu utkání se definitivně rozhodlo po dalších deseti minutách. Rehák na půlce hřiště nesmyslně zezadu sejmul Kučeru a první udělená karta v utkání byla rovnou červená.
Jihlavští fotbalisté potom dál kontrolovali průběh utkání, v šancích ale selhal Tecl i Kučera.

Po obrátce stran nejprve Velického bombu zázračně vyrazil Lipčák, ale poté už dala Vysočina razítko na jízdenku do ligy. Centr z levé strany nekompromisně umístil pod břevno Tecl. Závěrečná půlhodina hry už byla ve znamení vyčkávání na závěrečný hvizd, v hledišti se vítala nejvyšší soutěž a opěvovali hráči. Dvanáct minut před koncem ještě mohl Velický hlavou dát třetí branku, ale mířil těsně vedle. Hlavou ale pálil přesně před závěrem duelu Karlík, který skóre uzavřel.

Třinec v Jihlavě zklamal, pro šanci na záchranu toho příliš neudělal. Jeho hráči měli jedinou šanci, ve 13. minutě po chybě Oberta upaloval do vápna domácích Nekuda, kterého zastavil sporným zákrokem na hranici vápna Tlustý. Rozhodčí však nepískal a z protiútoku domácí udeřili. Neškodný Třinec tak přihlížel jihlavským oslavám a sám se s druhou ligou loučil.