Tentokráte v Opatovicích nad Labem nestačili na nováčka nadcházejícího ročníku nejvyšší soutěže z Hradce Králové, kterému podlehli 1:2 (0:1). Jedinou branku Vysočiny zaznamenal Lukáš Vaculík.

Jihlava začala utkání se staronovým účastníkem nejvyšší soutěže aktivně, brankově však převahu nedokázala využít. Hradečtí Votroci se postupně rozkoukali a převzali iniciativu. V závěru první půle se pak dočkali i gólové odměny, když gólmanu Rakovanovi vypadl míč a Žondra neměl problém otevřít skóre utkání – 1:0.

Rovněž po změně stran začali lépe hráči Vysočiny, z branky se ale radovali znovu Hradečtí. Žondra po individuální akci překonal v brance Jihlavy i Hanuše a zvýšil vedení.

Odměny za snahu se jihlavští hráči dočkali až čtvrt hodiny před koncem. Rovněž královéhradecký brankář nezkrotil míč a Vaculík pohodlně snížil.

Na víc se však Vysočina už nevzmohla a podruhé v týdnu tak prohrála stejným poměrem 1:2. „Na našem výkonu byla znát prodělaná únava z dosavadních náročných tréninků. Soupeř nebyl herně lepší, ale byl důraznější a agresivnější," zhodnotil duel jihlavský trenér Michal Hipp, kterého mrzela tvrdá hra protivníka: „Na menším hřišti se hrálo hodně tvrdě, na což zraněními doplatili Šamánek a Hronek. V obou případech by se však nemělo jednat o nic vážného. Oba by měli být, stejně jako útočník Dvořák, kterého jsme pro drobné zranění šetřili, v pořádku a měli by odjet na soustředění."

Vysočina zápasem s Hradcem Králové zakončila hrubou letní přípravu. Dnes dopoledne ještě absolvují hráči trénink v Jihlavě a poté vyrazí na herní soustředění do Rakouska.

Na cestu se vypraví dvacet hráčů a trio gólmanů. Doma zůstane trio marodů Petr Tlustý, Milan Mišůn, Matúš Marcin.

Nepojedou ani Jiří Klíma, Tomáš Duba a Petr Nerad. „S ohledem na konkurenci v našem útoku jsme se rozhodli nalézt výraznější herní vytížení mladým útočníkům Klímovi a Dubovi," vysvětluje sportovní manažer Vysočiny Milan Bokša. „Duba je na testech v druholigovém Táborsku, Klíma usiluje o dres rovněž druholigového Znojma. Pokud jde o Nerada, registrujeme zájem z klubů první i druhé ligy," dodal Bokša.

Vysočina sehraje v Rakousku dva zápasy. Ve středu s týmem druhé bundesligy MSV Duisburg, v sobotu pak s tureckým Basaksehirem, který se chystá na start v Evropské lize.

HR. KRÁLOVÉ – JIHLAVA 2:1
Góly: 43. a 53. Žondra – 73. Vaculík. Rozhodčí: Nenadál – Melichar, Haleš. ŽK: 55. Žondra. Diváci: 150. Poločas: 1:0.
Jihlava – 1. poločas: Rakovan – Blaič, Kryštůfek, Rosa, Urdinov – Šulek, Zoubele – Batioja, Hronek, Fulnek – Ikaunieks.
2. poločas: Hanuš – Záviška, Krejčí, Štěpánek, Novotný – Urblík, Šulek – Vaculík, Hronek (68. Batioja), Šamánek (75. Urdinov) – Harba.

Letní příprava
JIHLAVA – Táborsko 3:0
JIHLAVA – Pardubice 1:1
Znojmo – JIHLAVA 3:7
Zlín – JIHLAVA 1:2
JIHLAVA – Brno 1:2
Hr. Králové – JIHLAVA 2:1

Kádr FC Vysočina pro Rakousko
Brankáři: Jan Hanuš, Jan Kotnour, Matej Rakovan
Obránci: Zvonimir Blaič, Jiří Krejčí, Lukáš Kryštůfek, Dominik Pedro, Antonín Rosa, Yani Urdinov
Záložníci: Augusto Batioja, Jakub Fulnek, Petr Hronek, Filip Novotný, David Štěpánek, Peter Šulek, Jozef Urblík, Lukáš Vaculík, Jan Záviška, Lukáš Zoubele
Útočníci: Pavel Dvořák, Haris Harba, Davis Ikaunieks, Rostislav Šamánek