Souboj desátého kola nejvyšší fotbalové soutěže by mohl nabídnout i jedno pikantní setkání. V září přestoupil z Jihlavy právě do Zlína záložník Petr Hronek.

Jihavský silový tojbojař Tomáš Šárik (vlevo) a jeho „parťák“ a pomocník David Lupač si závody ve švédském Sundsvallu užili.
Tomáš Šárik ovládl mistrovství světa masters

Na jihu Moravy ale zatím příležitostí příliš nedostal, odehrál jen jedenačtyřicet minut v posledním utkání Zlína v Ostravě. Mimochodem, Baník tehdy hostům vyrval z rukou solidní vedení 2:0 a zachránil alespoň bod.

Zlín vůbec podává v tomto ročníku obecně nevyrovnané výkony. A tak je jeden ze tří zástupců Česka v Evropské lize v tabulce na osmé příčce jen čtyři body před Jihlavou.

I to je jistě další důvod k tomu, aby hráči Vysočiny neodjížděli na jeho stadion s pokleslými hlavami. „Víme, jakým herním stylem se Zlín prezentuje, a věříme, že když naplníme taktické záměry, tak jsme schopni naší hrou uspět a bodovat,“ podporuje víru v možný bodový zisk i asistent jihlavského trenéra Michal Kadlec.

Jihlavští trenéři mají před utkáním příjemné starosti se skládáním sestavy, na marodce už je pouze vážně zraněný Nerad.

Rekonstrukce hlavní tuzemské dálnice.
Povrch dálnice měl vydržet mnoho let, ale už ho museli opravovat

„Štěpánek již začal s tréninkem, ale do zápasu s ním ještě počítat nemůžeme. Do plného tréninku se naopak vrátili Zoubele a Klíma. Stejně tak máme v přípravě i navrátilce z reprezentačních srazů Ikauniekse a Urblíka,“ potvrdil dobré zprávy z kabiny Kadlec.