Domácí Bohemians 1905 se tak rozešli s jihlavskou Vysočinou smírně. Jihlavští vyrukovali na klokany aktivně, ale v útoku byli více nebezpeční domácí. Ve dvanácté minutě však pálil Jarolím nad hostující svatyni.

Bohemians si poté vypracovali převahu, ale naprosto platonickou. Téměř všechny akce končily u obránců Vysočiny. „My jsme do utkání dobře vstoupili, ale postupně nás dostávala Bohemka pod tlak a pak jsme dlouhodobě nedokázali udržet naši hru aktivní," uznal kouč Jihlavy Luděk Klusáček.

Po půlhodině hry našel Mosquera před brankou Mikuše, ale slovenský útočník opět vystřelil mimo. Prakticky jedinou významnější šancí na ohrožení Švengera byla hlavička Krejčího po rohu, který však míč hlavičkoval těsně vedle domácí branky.

Druhý poločas nabídl ještě větší boj než v prvním dějství. Poprvé na jaře rozvlnil v Ďolíčku brankovou síť domácí Bratanovič v 69. minutě, ale rozhodčí gól neuznali kvůli ofsajdu. „Měli jsme problém ve hře útočníků. Pokud si neuvědomí, že góly padají v šestnáctce a nebudou tam chodit, jak mají, tak branky dávat nebudeme," zhodnotil výkon svých hráčů trenér zelenobílých Roman Pivarník.

Pro závěrečnou čtvrthodinu nabídla Jihlava domácím výhodu přesilovky. Bek Petr Tlustý fauloval pronikajícího Mosqueru a po druhé žluté kartě musel předčasně ze hřiště. Bohemians však ani v početní převaze veterána Blažka nepřekonali. Nejblíže byl Rada, jenž z přímého kopu těsně minul břevno. „Vyložených příležitostí ze strany Bohemians tam nebylo tolik a jejich tlak byl víc platonický. Samozřejmě to umocnilo ještě vyloučení v závěru utkání. Ale přežili jsme to, a přestože jsme chtěli hrát na vítězství, bod je pro nás hodně cenný i v souvislosti s dalšími výsledky," netajil svoji spokojenost Klusáček.

Gólman překonal superstřelce

Vysočina odehrála druhé utkání v řadě bez vstřelené branky, Bohemians posedmé za sebou nezvítězili. Statistikám ale po utkání vévodil pochopitelně Jaromír Blažek. Ten při zranění jedničky Jana Hanuše zaskočil v ligové brance a v dvaačtyřiceti letech, jednom měsíci a dvaceti třech dnech se stal nejstarším hráčem, který si zahrál v tuzemské nejvyšší soutěži.

O sedm dnů překonal československý rekord legendárního kanonýra pražské Slavie Josefa Bicana. „Asi už jsem fakt starý," smál po utkání současný trenér gólmanů Vysočiny. „Ale jsem i hráč, a musím být připraven, když podobná situace nastane," ujistil všechny Blažek.