Bez komplikací. Hospodárně a účelně nakládali se svým luxusním náskokem jihlavští fotbalisté ve středeční odvetě osmifinále Poháru České pošty proti Olomouci. Utkání odehráli zodpovědně v obraně a konečná bezbranková remíza jim pohodlně stačila k postupu do jarního čtvrtfinále soutěže.

Hráči obou týmů se od začátku utkání nenechali moc svazovat taktikou, a tak byl k vidění poměrně ofenzivní fotbal, byť v nepříliš vysokém tempu.

Poněkud více práce měl z brankářských dvojek týmů domácí Jan Hanuš, který se musel pořádně natahovat především při střelách Schulmeistera a Falty.

Hanáci měli více ze hry, hrálo se častěji na půli Vysočiny, z čehož se rekrutovala i řada standardních situací. Ty ale Jihlavané v poklidu ubránili. „Měli jsme dobrý vstup do utkání, často jsme stříleli, chyběl nám jenom vstřelený gól," mrzelo hostujícího kouče Martina Kotůlka.

Až v závěru půle se domácí častěji dostali před Zlámala, leč ani on se nemusel o své čisté konto strachovat. „Na můj vkus jsme hráli moc zezadu, měli jsme se snažit hrát více na brejky. Olomouc byla lepší pohybem i kombinací," uznal trenér Vysočiny František Komňacký.

Po změně stran zahrozila Olomouc z rohu, ale poté se poprvé výrazněji zapojil i olomoucký gólman. Po smělém průniku a zpětné přihrávce od Teplého pálil tvrdě Harba, Zlámal míč pěstmi vyboxoval do bezpečí.

Hanáci postupně jako by rezignovali a stále častěji hrozili z brejků domácí. V 65. minutě nádhernou kombinací překonali obranu Jungr s Harbou, jeho střílený centr však nedokázal ze dvou kroků ve skluzu trefit Teplý. O chvíli později musel před nabíhajícím Harbou hasit požár výběhem z vápna a razantním odkopem Zlámal.

Závěrečnou fázi rozhodnutého pohárového souboje využili trenéři k maximálnímu prostřídání sestav a vyzkoušení jiných variant sestavy. Ale ani adepti z lavičky nedokázali vyzrát na spolehlivě chytající gólmany, a tak se necelá tisícovka diváků v chladném středečním podvečeru branky nedočkala. „Ve druhém poločase jsme už tak silní nebyli, herně jsme utkání zvládli, konečný výsledek mě mrzí," loučil se s Jihlavou Kotůlek.

Domácího kouče postup těšil, ale s ohledem na nadcházející existenční duely v lize nebyl výkon Vysočiny optimální. „Navíc máme velkou marodku, do zápasu nemohl nastoupit Šourek, zranil se Masopust. Doufám, že se někdo stačí dát dohromady," povzdechl si Komňacký.