BRNO – JIHLAVA 2:1
V úvodu zápasu měla více ze hry brněnská Zbrojovka, která se častěji pohybovala na polovině Jihlavy. První větší šance zápasu ale přišla až ve dvacáté minutě. Na malém vápně mohl zakončovat Řezníček, ale ve vyložené šanci mu selhalo zpracování balonu. Zajímavou příležitost měla opět Zbrojovka o pár minut hry později, jenomže volný kop z dobré pozice Weber jen těsně neproměnil. Do vedení se Jihlava mohla dostat po individuální akci Dvořáka, který se prodral až na malé vápno, ale jeho střela minula spojnici branky. Otěže zápasu ale poté opět převzalo Brno. Dvě velké šance zlikvidoval Rakovan po centru Webera. Ale ani dorážka z hlavy Řezníčka skóre nezměnila.

O pár minut později ale už se Jakub Řezníček radoval z vedoucí branky, když dostal krásný pas od Webera a zakončením do protipohybu rozvlnil síť.

Ani po přestávce se obraz hry neměnil a na hřišti nadále kralovala Zbrojovka. Obrovskou šanci měl hned po startu druhého poločasu Vávra, který běžel na Rakovana úplně sám, ale zvýšení vedení zahodil.
Další obrovskou šanci zahodil Paška. V padesáté minutě bylo s Jihlavou ještě více zle. Po hře rukou v pokutovém území nařídil hlavní rozhodčí pokutový kop, který Michal Škoda naprosto bez problémů proměnil.
Jenomže Vysočina po druhé inkasované brance zabrala. V sedmapadesáté minutě měla Jihlava k dispozici volný kop a Urbíkův centr dopravil za záda Veselého Antonín Rosa. Ze hřiště posléze odešel Novotný a nastoupil Batioja. Na kopačce měl vyrovnání Ikaunieks, jenomže ten chybu obrany Zbrojovky nepotrestal, jelikož byl možná sám překvapený, jaká šance mu byla nabídnuta. Jihlava nadále zlepšovala svůj výkon a tlačila se do vápna Zbrojovky. Dvanáct minut před závěrečným hvizdem se míč potácel po malém vápně, ale nikdo z hostů nedostal míč do sítě Brna.

V úplném závěru měl obrovskou šanci Šamánek, jenomže jeho dobře umístěná hlavička ztroskotala na fantastickém zákroku Veselého. V nastavení si Zbrojovka zápas pohlídala.

Branky: 38. Řezníček, 51. Škoda – 57. Rosa. Rozhodčí: Váňa – Pelikán, Myška. ŽK: 3:2.
Brno: Veselý – Šural, Vraštil, Sedlák, Lutonský – Buchta, Lacko – Pašek, Weber (75. Krejčí), Vávra (61. Kijanskas) – Řezníček (46. Škoda).
Jihlava: Rakovan – Blaić, Krejčí, Rosa, Mišůn – Štěpánek, Urblík – Ikaunieks (72. Rabušic), Hronek (80. Šamánek), Novotný (62. Batioja) – Dvořák.

ONDŘEJ KRÁSNÝ