Ofenzivní podívaná. Parádní představení nabídli v dohrávce sedmého kola fotbalové ligy jihlavští a ostravští fotbalisté. Zápasu prospěla rychlá branka Baníku, po které se oboustranně rozpoutala útočná hra. Ve střeleckých manévrech nakonec byla úspěšnější Vysočina, který vyhrála 3:2.

Podle předzápasového slibu začali domácí aktivně a v prvních pěti minutách se hrálo výhradně před Bučkem. Baník ale hned z první útočné akce zahrozil, vybojoval rohový kop, po němž na malém vápně zapomenutý Kraut pohodlně otevřel skóre – 0:1.

Vedoucí branka odstartovala útočné manévry obou protivníků. Dvě minuty po prvním gólu po rychlém brejku hostí Blažek zlikvidoval nebezpečnou hlavičku Vašendy, v té samé minutě byl v dobré pozici Tecl, ale jeho volej obrana Baníku srazila.

Vysočina se hnala za vyrovnáním, v 15. minutě znovu Tecl na penaltě pálil z první, jen do zad Vomáčky. A aktivita kapitána Vysočiny neustávala. Během pětadvacáté minuty měl ve vápně dvakrát míč na noze, ale obrana Baníku ještě odolala. Propadla až minutu poté.

Rada si pustil ve středu pole míč do běhu, předal jej Kolouškovi, který z první vyslal do sóla Tecla. Domácí útočník tentokráte zachoval chladnou hlavu a vyrovnal.

Takřka vzápětí opaření hosté srazili Vaculíkův pokus na roh, po kterém se k míči dostal Šourek a skóre otočil ve prospěch Jihlavy. Od té doby domácí excelovali, ale ke své škodě pálili šanci za šancí.

Potrestat za lehkovážnost v koncovce je mohl šest minut před přestávkou Milosavljev, který po chybě Kolouška pílil sám na Blažka. Ligový matador jej ale skvěle vychytal a udržel svému týmu vedení. Ne nadlouho.

Po další hrubce jihlavského středu pole vyrovnal nekrytý Fantiš a stanovil atraktivní poločasový výsledek.

Po změně stran se opět začalo útočně na branku u nové tribuny, tudíž měli tentokráte více ze hry baníkovci. A Blažkovi bylo v jeho teritoriu hodně horko. Vysočina však odolala a udeřila na druhé straně.

Rychlý kontr Jihlavanů zastavil na pokutovém oblouku žlutým faulem Droppa a Koloušek nádherně vymetl levý růžek Bučkovy svatyně!

Při vedení 3:2 opět uchopila taktovku Vysočina a stala se agilnějším týmem. Hráčům Baníku jako by docházely síly, jejich protiútoky už neměly patřičnou razanci.

S blížícím se závěrem domácí začali hlídat náskok, vyklidili střed pole a pustili Baník do závěrečného náporu. Ostravané ale potřetí branku domácích nepokořili a tři body zůstaly na Vysočině. Nováček je tak nadále bez porážky, jako jediný z celého ligového pelotonu!