Po dobrém defenzivním výkonu vymazali střelce Dukly a zásluhou šťastné vlastní branky brankáře Hrošša si nakonec odvezli z Prahy všechny body po nejtěsnější výhře 1:0.

Dukla byla po většinu hrací doby lepším týmem. Její kombinační hra byla sice líbivá na pohled, ale minimálně účinná. Pozorná obrana Vysočiny si s domácími útočnými výpady věděla rady. „Hrálo se na poměrně nekvalitní hrací ploše, což kombinační hře domácích vadilo," všiml si trenér Jihlavy Michal Hipp.

Naopak pozorná defenziva umožňovala hostům vyrážet do nebezpečných brejků. Hned v desáté minutě upaloval na brankáře Pražanů Hrošša osamocený Voltr, svoji střelu však vyslal pouze do domácího gólmana, následnou dorážku na ruku Štetiny. Sudí penaltu neviděl.

Další dobré příležitosti ke střele měli Vaculík a Kučera, také oni ale jen trefili brankáře soupeře. „Měli jsme více brankových příležitostí," mrzelo jejich neproměnění Hippa.

Po bezbrankovém poločase začala druhá část mohutnou ofenzivou Dukly. Ve vápně Jihlavy proběhlo několik závarů, kromě střely Mareše, kterou Hanuš vytáhl na roh, však Pražané znovu nic světoborného nevyprodukovali. „Domácí prostřídali, zvýšili aktivitu. Ale hráče jsem na to o přestávce upozorňoval a byli připraveni," prozradil Hipp.

Naopak Jihlavští dál hrozili. Šulekova bomba zpoza vápna pořádně vystrašila a protáhla Hrošša. Ještě více mu ale ublížil centr ve dvaašedesáté minutě. Vaculík u pravé čáry vyslal do běhu Tomáše Kučeru, jehož centr nejprve domácí gólman lapil do rukou. Poté se však srazil se spoluhráčem Štetinou a míč mu vypadl za brankovou čáru – 0:1. „Ten centr jsem kopl úplně špatně," popisoval po utkání situaci Kučera. „Sklonil jsem hlavu a chtěl jsem se rychle vrátit do obranného postavení, jenže najednou byl míč v bráně."

Brankář Dukly chybu po utkání uznal: „Myslel jsem, že mám lehký míč. Chytil jsem ho a držel, ale jak do mě vlastní spoluhráč vrazil, tak mi drknul do ruky a vypadlo to. Moje chyba," zhodnotil rozhodující moment Hroššo.

Šťastné vedení hosty uklidnilo, naopak zaselo nervozitu do řad Dukly. Ta dál pokračovala ve svém pouze platonickém tlaku. „Klobouk dolů před naší obrannou čtyřkou a štítem Peterem Šulekem," chválil spoluhráče Kučera.

Až v závěrečné pětiminutovce se domácí dostali do silnějšího tlaku a zle dotírali na svatyni Vysočiny. Rezultovala z toho však jediná šance v poslední minutě, kdy po centru Breznaníka zakončoval z malého vápna hlavou Mareš. Hanuš míč pohotově vyrazil a stvrdil hodně cenný bodový import Vysočiny. „S výhrou jsme ohromně spokojeni. Asi bychom, s ohledem na průběh zápasu, brali i bod, ale tři jsou pochopitelně více," culil se po utkání jihlavský kapitán Ondřej Šourek.