Další bod do sbírky. Jihlavští fotbalisté podali v dalším ligovém utkání v Příbrami solidní výkon a po remíze 2:2 se posunuli v tabulce do její první poloviny. V šestém jarním duelu tak popáté bodovali a opět se o krůček vzdálili sestupovému pásmu.

Jihlavě přitom v duelu chyběli čtyři hráči z poslední základní sestavy. Vykartované Vaculíka s Markem doplnil na seznamu absentérů zraněný Koloušek a zcela fit nebyl ani Jungr, který zasáhl do duelu až v samotném závěru.

Zbrusu nová základní sestava však v Příbrami odehrála minimálně vyrovnanou partii a hned po čtvrt hodině hry šla do vedení. To Karol Karlík napřáhl z dálky a jeho ladný oblouček zapadl pod břevno domácí svatyně. Šlo o tak nečekaný zásah, že jej hosté dlouho ani neoslavovali. „Také jsem se divil, kde jsou spoluhráči. Běhal a radoval jsem se tam sám," usmíval se po utkání do televizní kamery autor úvodní branky zápasu.

Středočeši však našli rychlou odpověď. Trapp o tři minuty později z podobné vzdálenosti vymetl levý horní roh Blažkovy branky a srovnal na 1:1.

Do kabin však šli s náskokem jihlavští hráči. V utkání agilní Karlík vysunul na pravou stranu Lukáše Masopusta, který nádhernou hlavičkou vstřelil svůj první ligový gól. „Jihlava nás v prvním poločase přehrávala a byla jednoznačně agresivnější," připustil domácí kouč František Straka. „Nám se nedařilo držet míč, chyběla nám jakákoliv kombinace a dělali jsme kupu chyb," čertil se příbramský kouč.

Po zřejmé bouřce v kabině a změně stran domácí začali velmi agilně a po deseti minutách byli odměněni vyrovnávacím gólem. Mašánovu bombu Blažek jen vyrazil před sebe a Tarczal lehce doklepl 2:2.

Ve zbývajícím čase už další branka nepadla, i když rozhodnout mohly oba týmy. Gólové tutovky Koukala na jedné a Masopusta na druhé straně však skvěle zlikvidovali gólmani. „V Příbrami jsme předvedli slušný výkon, za který jsme si remízu zasloužili," těšilo jihlavského lodivoda Františka Komňackého. „Nám vyšla lépe první půle, ve druhé jsme bohužel rychle inkasovali. Pak už to bylo o tom, kdo dá třetí branku. V posledních utkáních se nám venku nedařilo, tudíž jsem s bodem spokojen," dodal Komňacký.

Po třetí jarní remíze má FC Vysočina na svém kontě osmadvacet bodů a od sestupových příček se vzdálila na sedm bodů. V dalším ligovém utkání hostí v pátek doma FK Teplice.