Ostrý start. Soupeř z nejtěžších čeká v úvodním kole Gambrinus ligy na jihlavské fotbalisty. Zítra na svém stadionu přivítají slavnou pražskou Spartu.

Celý klub utkáním s favoritem soutěže žije. „Očekávám krásný zápas s výbornou kulisou," přemítá před utkáním trenér František Komňacký. „My se všichni na ten zápas ohromně těšíme, věříme, že fanoušci přijdou ve velkém počtu náš tým povzbudit a navážou na loňský rok, kdy ve všech zápasech byla atmosféra na stadionu velmi dobrá."

Těžký start soutěže měla Vysočina i vloni, zvládla jej solidně a odrazila se k pohodovému průběhu sezony. Jak tomu bude letos? „Čeká nás jeden z nejtěžších možných protivníků, ale náš tým je dostatečně motivovaný a také vloni jsme mnohokrát potvrdili, že jsme doma dostatečně silní, abychom si troufli na jakéhokoliv soupeře. S tímhle cílem půjdeme i na Spartu," nebojí se síly pražského celku Komňacký.

Vysočina v přípravě tvrdě pracovala, výsledky zápasů proto nebyly z nejlepších. „Prožili jsme intenzivní přípravu, únava z nás začala padat až během soustředění v Rakousku," vysvětluje kapitán týmu Lukáš Vaculík. „Tento týden jsme už formu dolaďovali a připravovali se na Spartu."

Právě Vaculík je jedním z hráčů, nad jehož startem visel před utkáním otazník. „Měl jsem v přípravě naraženou kyčel, cítím to, ale není to limitující, v neděli budu připraven," hlásí záložník odhodlaně.

K dispozici nebude zcela jistě sparťanský host v jihlavském dresu Adam Jánoš. „Mocně jsem usiloval o to, aby mohl nastoupit," krčí rameny Komňacký. „On je pro Spartu nějaký třicátý hráč, ale kdyby nastoupil, hrozila by nám vysoká smluvní pokuta," vysvětluje jeho absenci kouč.

Duel Vysočiny se Spartou má výkop ve 20.15 hodin a vysílají jej přímým přenosem Nova Sport a TV Fanda.