Minimálně na podzim bude Tomáš Kučera hostovat v druholigovém Hradci Králové.

Hradec Králové měl o Kučerovo hostování zájem už před startem letní přípravy. Tehdy ho však jihlavský klub odmítl uvolnit. Nyní se však oba kluby domluvily, přičemž transfer stvrdí podpisem tento pátek. „Kučera je talentovaný hráč, který ke svému dalšímu fotbalovému rozvoji potřebuje pravidelné herní vytížení," uvedl v tiskové zprávě klubu sportovní manažer Vysočiny Josef Jinoch. „Věříme, že ho během podzimu nalezne právě v Hradci Králové, a v zimním přípravném období si řekne o stálé místo v prvoligové sestavě FC Vysočina," dodal Jinoch.

Se stejnou nadějí odchází do nového působiště Tomáš Kučera. „Na jednu stranu se mi z Jihlavy neodchází lehce, na stranu druhou před sebou v Hradci Králové vidím možnost větší porce ligových minut. S příchodem Harby se můj boj o základní sestavu v Jihlavě ještě o něco ztížil, tudíž jsem velmi rád za novou fotbalovou výzvu v dresu Otroků."

Tomáš Kučera odehrál v dresu Vysočiny devatenáct utkání, ve kterých vstřelil jedinou branku. Byla to ta ze závěru podzimu loňského roku v důležitém záchranářském utkání s Českými Budějovicemi. Ve druhé nejvyšší soutěži odehrál Kučera za Vysočinu devětadvacet utkání.

Další může přidat už v neděli, kdy nastoupí Hradec Králové v derby proti Pardubicím. „V Hradci Králové už trénuji a doufám, že při nadcházejícím prestižním utkání budu alespoň na lavičce. Na základní sestavu to však zatím nevidím," odhaduje realisticky svoje šance Kučera.

Ten našel v černobílém dresu Votroků i jednu známou tvář. „V týmu je David Vaněček, který působil na jaře v Jihlavě. Se zapadnutím do kolektivu jsem neměl žádný problém, kluci mě přijali v pohodě."