Lepší rozlučku s podzimní části si Jihlava nemohla přát. Na Vysočině se ve čtvrtek po měsíci znovu představí fotbalisté pražské Sparty, kteří zde naposledy remizovali 1:1. Od 17 hodin je na programu úvodní utkání 4. kola Poháru České pošty. „Zápas bude pro všechny naše hráče fotbalovým svátkem. Věřím, že k němu přistoupí maximálně koncentrovaně, podají dobrý výkon a vybudují si takový výsledek, který zajistí, aby odveta rozhodně nebyla formalitou," ujistil jihlavský trenér František Komňacký.

„Čeká nás houževnatý soupeř, o čemž jsme se přesvědčili už v lize. Každopádně na Vysočinu cestujeme s cílem uspět," řekl Deníku kouč Sparty Vítězslav Lavička. Do odvety, která se odehraje až v polovině února příští roku jako generálka na jarní část Gambrinus ligy, by si letenský tým z Jihlavy rád odvezl výhru.

„Pohárová matematika je samozřejmě taková, že ani remíza by nebyla špatným výsledkem, ale my jdeme do každého zápasu s cílem vyhrát," podotkl Lavička.

I když už je závěr podzimu za dveřmi, oba týmy mají hodně nahuštěný a náročný program. Vždyť hráči Vysočiny mají v nohách pondělní zápas v Plzni, kde sice prohráli 0:1, ale rozhodně nepropadli. „Jen nás mrzí, že nám Sparta nevyšla vstříc a nedostali jsme o den více na přípravu k tomuto duelu. Náš kádr není zvyklý nastupovat ke dvěma těžkým zápasům, tudíž jsem hodně zvědavý, jak hráči čtvrteční duel kondičně zvládnou," řekl Komňacký, který ani nemá moc možností rozložit zátěž na víc hráčů.

„V závěru podzimu pracujeme s dost úzkým kádrem. Proti Spartě tedy nastoupí přibližně stejná sestava jako v Plzni," naznačil jihlavský trenér s tím, že se v brance určitě neobjeví exsparťan Jaromír Blažek. Nahradit by ho měl Jan Hanuš.

Sparta sice měla na přípravu o den déle, ale bezbrankovou remízou v Příbrami zbytečně ztratila body v boji o ligový titul. Čtvrteční zápas pro ni navíc nebude posledním. Přesně za týden se ještě představí ve Španělsku v utkání Evropské ligy na stadionu Athlética Bilbao. Tam už to bude ale pouhá formalita, neboť Letenští si postup do jarní části evropských pohárů zajistili s předstihem.

„Ani v jednom zápase ale určitě nebudeme experimentovat se sestavou. Jak v Jihlavě, tak v Bilbau budeme vycházet ze zdravotního stavu hráčů. Podzim chceme dokončit důstojně," dodal Lavička.