To je výzva! Ve třetím kole nejvyšší fotbalové soutěže jedou jihlavští fotbalisté na mistrovský stadion. V Edenu je v pátek od 18 hodin čeká úřadující český šampion a aspirant účasti v Lize mistrů, Slavia Praha.

Hráči Vysočiny nemusí odjíždět do Prahy se svěšenými hlavami. V dosavadním průběhu ligy sice získali pouze jediný bod, proti sešívaným se jim ale celkem daří. Na Slavii dokázali už dvakrát zvítězit a stejným počtem i remizovat.

Poslední dva výjezdy však skončily o poznání hůře. V srpnu 2015 vyhrála doma Slavia 4:0, letos v únoru poté 2:0.  A jako by poslední dvě nulová vystoupení v Praze dokumentovala současné střelecké rozpoložení jihlavského týmu.

V součtu s minulou sezonou už nedokázal vsítit branku celkem tři sta padesát tři minuty. „Čeká nás těžký protivník,“ netají zkušený obránce Petr Tlustý. „Výhodou pro nás by mohlo být, že můžeme vlastně jenom překvapit. Vyhovovat by nám mohl i fakt, že Slavia bude chtít hrát fotbal,“ věří hráč, který ve Slavii strávil celkem čtyři sezony (1993-95 a 2003-05) a zároveň své první prvoligové utkání odehrál v dresu Jihlavy proti Slavii.

Jihlava v tomto týdnu posílila. Do konce dovedla jednání o přestupu Michala Pecháčka z italského Udine, mimochodem dalšího odchovance Slavie v jihlavském dresu. Včera se pak dohodla s Mladou Boleslaví, odkud přišel na roční hostování obránce Miroslav Keresteš. „Navíc by měl být k dispozici i uzdravený Lukáš Vaculík,“ přidává další dobrou zprávu asistent trenéra Michal Kadlec.

Sestava Vysočiny je tak před utkáním zahalena menším mlžným oparem. To ale nic není proti odhadování sestavy Slavie.

Našlapaný a o účast v prestižní Lize mistrů ucházející se tým zatím do každého zápasu postavil jinou sestavu. Vzhledem k úternímu utkání posledního kola play-off LM se dá očekávat, že příležitost dostanou spíše méně hvězdní hráči. „Těžko můžeme odhadovat, pro jaké složení týmu se Slavia rozhodne,“ potvrzuje Kadlec. „Oni disponují velmi početným a kvalitním kádrem. Ale my se i tak v Edenu musíme zaměřit na náš způsob hry.“