Koblížky bez kynutí

Budeme potřebovat:

  • na těsto:
    • 250 g tvarohu ve vaničce
    • 3 vejce
    • 3 lžíce rumu
    • 3 lžíce mléka
    • špetku soli
    • 250 g hladké mouky
    • 1 prášek do pečiva
  • na dokončení:
    • 90 g cukru moučka
    • 1 vanilkový cukr
    • 1 lžičku skořice
    • sklenici oblíbené marmelády
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 1 tvaroh ve vaničce

Postup:

V misce prošleháme tvaroh, vajíčka, mléko, rum a špetku soli. Nakonec přimícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.

Mezitím si nachystejte menší kastrůlek, do něj nalijte olej (cca 0,75 l) a rozehřejte. Pokud máte teploměr, změřte na 175 °C. Pomocí lžíce vhazujeme do oleje (se dvěma lžícemi můžete zkusit kulatý tvar). Koblížky by se měly smažit na středním plameni z obou stran tak, aby byly dozlatova a propečeny.

Osmažené koblížky skládejte na talíř vyložený ubrousky, aby se odsál tuk. Poté obalujeme v misce s moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a skořicí, protože těsto není oslazeno.

Tvarohové koblížky servírujeme s marmeládou a našlehanou smetanou s tvarohem.

Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.