Tagliatelle s růžičkovou kapustou

Budeme potřebovat:

  • 250 g těstovin – tagliatelle
  • 350 g balení růžičkové kapusty
  • 200 ml smetany ke šlehání 33%
  • 200 g tvrdého sýru (gouda)
  • 2 lžíce přepuštěného másla (nebo olej)
  • 200 g slaniny
  • 1 skleničku pesta
  • sůl

Postup:
Slaninu nakrájejte na kostičky a pozvolna vypékejte na pánvi.

Kapustičky očistěte, přepulte a na přepuštěném másle krátce opečte přepůlené kapustičky z obou stran.

Do rendlíku vlejte smetanu, nastrouhaný sýr, zahřívejte a promíchávejte pod bodem varu, jen ať se sýr rozpustí a odstavte.

Uvařte tagliatelle v osolené vodě, dle návodu na obalu. Slejte a smíchejte s připravenou omáčkou.

Na talíři ozdobte pestem, vypečenou slaninou, krátce opečenými kapustičkami a podávejte.

Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.