Budeme potřebovat:

  • 4 plátky ranního chlebíku
  • 1 zralé avokádo
  • šťáva z 1/4 citrónu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • drcené chilli dle chuti
  • 125 g lučiny
  • 1 vejce
  • 30 ml octa
  • 3 plátky šunky
  • 4 kuličky hroznového vína
  • 6 cherry rajčátek
  • trocha červené cibule
  • 6 malých žampionů
  • olivový olej
  • petrželka, pažitka, oregáno

Postup:

Zralé avokádo zbavíme pecky a slupky a nakrájíme na malé kostičky.

V misce ho vidličkou rozmačkáme do jemna.

Přidáme olivový olej, citrónovou šťávou, sůl, pepř a chilli.

Žampiony omyjeme, odřízneme nohu a nakrájíme na plátky silné 0,5cm. Rajčátka rozpůlíme.

Do hrnečku dáme ocet a rozklepneme do něj vejce.

Pánev středně rozpálíme a přidáme trochu olivového oleje. Vložíme žampiony a opékáme do lehce zlatova.

Na závěr dochutíme solí a pepřem.

V rendlíku přivedeme vodu k varu, snížíme teplotu aby jen lehce probublávala.

Vařečkou vytvoříme vír a do jeho středu nalijeme vejce s octem. Vaříme 3-4 minuty, vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.

Chlebíky potřeme lučinou a poté avokádem.

  1. Na první dáme vejce, osolíme a posypeme pažitkou.
  2. Na druhý dáme žampiony a posypeme petrželkou.
  3. Na třetí natrháme šunku a přidáme hroznové víno.
  4. Na čtvrtý dáme rajčátka, osolíme, opepříme, posypeme oregánem a trochou cibule.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.