Havlíčkobrodská Kotlina se dočkala prvního regionálního derby, domácí Rebelové přivítali ve svém hájemství rivala z nedaleké Jihlavy. Domácí hokejisté v zápase přetrhli po vítězství 4:2 pětizápasovou sérii bez vítězství.

Zápas prakticky rozhodl hned úvod. Ve čtvrté minutě vedli už o dvě branky, když se prosadil Němec, a v oslabení tentýž hráč dojel vyhozený puk, předložil ho Komovi a ten prostřelil nejistého Halmošiho. „Spadla mi tam šmudla, tak doufám, že už mi to tam padat bude,“ usmíval se při popisu úvodní trefy brodský útočník Vojtěch Němec.

Vlk: Ze dvou střel jsme dostali dva góly

Jenže jako by dvoubrankový náskok domácí ukolébal a hosté toho mohli využít. Jenže udeřili znovu domácí. Čtyři minuty před koncem první dvacetiminutovky vyhnal Halmošiho z branky Jonáš a Rebelové vedli 3:0.

„Neměli jsme příliš dobrý vstup do utkání, ze dvou střel jsme dostali dva góly,“ krčil po zápase rameny trenér Dukly Petr Vlk. „Naopak nám do utkání vstup vyšel, první třetinu jsme vyhráli o tři branky,“ reagoval šéf domácí střídačky Petr Novák. „Nebýt našich hloupých vyloučení, tak jsme ten zápas zvládli ještě lépe,“ dodal vzápětí.

A měl pravdu, protože ve druhém dějství se střídal jeden brodský hráč za druhým. Dukla pak v přesilovkách trestala a dokázala se dotáhnout dvěma trefami na rozdíl jediné branky. „Ve druhé třetině jsme se dostali do zápasu dvěma góly, ale bohužel přišel útočný faul, domácí hráli přesilovku a znovu nám odskočili,“ pokrčil rameny po zápase trenér Dukly Petr Vlk.

Právě Pavlíkova trefa v přesilové hře ve 35. minutě byla nakonec poslední brankou zápasu. „Kluci mi to pěkně připravili a já to trefil tam, kam jsem chtěl,“ okomentoval svoji trefu Pavlík.

Domácí celek už dvoubrankový náskok uhájil až do konce střetnutí. „Brod vedení ve třetí třetině kontroloval,“ konstatoval Vlk. „Třetí třetinu jsme vyloženě jenom odbojovali. Jsem rád, že nakonec tři body zůstaly doma,“ zakončil tiskovou konferenci Novák.