Stoprocentní bilanci Dukly na Horáckém zimním stadionu však přerušil jeden z největších jihlavských rivalů – havlíčkobrodští Rebelové. Ti ve středečním derby vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech.

„Každá série jednou končí a my jsme rádi, že se povedlo ji přerušit právě nám,“ jásal po zápase trenér Havlíčkova Brodu Karel Dvořák. Pro něj byl zápas hodně pikantní, protože k Dukle má hodně blízko, v minulosti v ní působil jako hráč i trenér. „Samozřejmě mě těší, že jsme zvítězili. Ale velkým plusem bylo, že kluci bojovali a chtěli,“ usmíval se Dvořák.

V úvodu to rozhodně ale nevypadalo, že Jihlava padne, už po 64 vteřinách hry ji dostal do vedení Padělek. Jenže to nabudilo právě hosty, kteří zakrátko dokázali otočit na 2:1 ve svůj prospěch. „Dali jsme rychlý gól, což se někdy nevyplácí. To se ukázalo právě v tomto zápase,“ krčil rameny jihlavský kouč Petr Vlk. „Druhá nešťastná branka Brodu kluky trochu poznamenala,“ narážel Vlk na Polodnův gól, který doputoval za Novotného záda po odrazu od brusle jednoho z jihlavských obránců. „Uklidnili jsme se až po vyrovnávací brance, ale stále to nebylo ono,“ dodal šéf jihlavské střídačky.

Oba týmy měly několik dobrých příležitostí jak zápas rozhodnout, ale ani Novotný, ani Laitinen už žádný puk za svá záda nepustili, proto se šlo nejdříve do prodloužení a poté i do nájezdů. „To už je buď, anebo,“ prohlásil Vlk. „My jsme při penaltách byli prostě šťastnější,“ reagoval brodský kouč.

Nájezdy nakonec rozhodovala až pátá série. V úvodních třech se dvakrát prosadili domácí (Čachotský a Padělek) i hosté (Němec a Polodna), ve čtvrté se žádný ze střelců neprosadil, proto rozhodovala až pátá série. Zatímco brodský Polodna proměnil, jihlavský Padělek nikoliv. „Nájezd jsem prostě neproměnil,“ smutnil po zápase jihlavský forvard Aleš Padělek. „Zápas mohl skončit jakkoliv. Měli jsme spoustu šancí, ale nepřálo nám štěstí jako v minulých zápasech,“ pokračoval zkušený útočník Dukly.

Dá se říci, že Duklu v cestě za jedenáctým domácím vítězstvím v letošní sezoně zastavil jihlavský odchovanec Petr Polodna. Ten si v zápase připsal gól a asistenci a proměnil dva důležité nájezdy. „Myslel jsem, že dostanu nakládačku ještě než dojdu na stadion, naštěstí se to nestalo,“ usmíval se po derby útočník Rebelů Petr Polodna. „Škoda, že jsme neudrželi vedení, mohli jsme mít tři body,“ dodal na závěr.