Sobotní večer patřil v Jihlavě hokeji. Dukla se na Horáckém zimním stadionu utkala s Havlíčkovým Brodem a na zápas dorazilo více než 2 500 diváků. Ti však příliš zábavy neužili.

Rebelové přijeli do Jihlavy bránit a Dukla se přes pozornou defenzivu nedokázala prosadit. Utkání tak po šedesáti minutách nemělo vítěze. Rozhodnout muselo až prodloužení, ve kterém měli havlíčkobrodští hokejisté možnost přesilové hry, kterou však nevyužili. Po návratu z trestné lavice se ke kotouči dostal Adam Zeman a překvapivou střelou bekhendem získal bod navíc pro Jihlavu.

„Výborně nám zachytal brankář a my jsme z toho ničeho, co jsme měli, získali alespoň bod," radoval se po utkání Tomáš Troliga. Dukla vstoupila do utkání aktivně a dlouho se hrálo pouze v obranném pásmu Rebelů.

Jihlava však Filipa Šindeláře ohrožovala pouze výjimečně. Až v 15. minutě předvedli domácí kombinaci, po níž střílel Tomáš Čachotský do odkryté branky, a rozjásal tak celý stadion. Poté o sobě dali vědět také hosté, kteří měli v úvodu druhé dvacetiminutovky možnost dvojnásobné početní výhody. Rittich však střelu Babky bez problémů chytil.

Rozhodující chyba

Poté však mladý jihlavský brankář předvedl nevídanou chybu, která nakonec Duklu připravila o vítězství. Troliga z rohu pouze nahodil kotouč na branku Dukly, Rittich však sledoval opačnou stranu kluziště a puk propadl za jeho záda. „Bohužel zápas rozhodla taková moje kravina. Koukal jsem na hráče bez puku a ukazoval bekovi, kde si ho má vzít. Hráč hostů to tam nahodil a já jsem puk viděl, až když proletěl kolem mě. Strašně mě to mrzí, v kabině jsem se za to klukům omluvil. Tohle by se prostě stávat nemělo," uvědomuje si Rittich své zaváhání.

„Nebyl v tom žádný úmysl. Pouze jsem nahazoval puk před branku a padlo to tam," usmíval se šťastný střelec. To jihlavským hráčům moc do smíchu nebylo. Po vysoké výhře nad Horáckou Slavií chtěla Dukla potvrdit dobrou formu i v dalším derby, výsledkem však byl úplný opak.

„Předvedli jsme nejhorší výkon z posledních pěti zápasů. I když máme dva body, tak jsme zdaleka zaostávali za výkonem v Třebíči. Musíme si to s hráči vyříkat, protože se nám utkání vůbec nelíbilo. To, že máme dva body, je jedna věc, ale výkon tomu neodpovídal," zlobil se jihlavský asistent František Zeman.

Jeho protějšek Richard Cachnín mluvil zcela opačně. „V situaci, ve které jsme, bychom potřebovali body minimálně čtyři, což ale v hokeji nejde," začal poněkud veseleji hodnocení čtvrtého vzájemného střetnutí s Jihlavou. „V závěru jsme sahali po třech bodech, ale Rittich výborně zasáhl," litoval nevyužité Babkovy příležitosti.

Remíza však zápasu slušela mnohem více. Rebelové přijeli bránit a Dukla nevymyslela nic, čím by si tři body zasloužila. K bodu navíc byli v prodloužení Rebelové blízko, ale přesilovou hru sehráli velmi mizerně, a tak se ke kotouči dostal Zeman a přesnou střelou zápas ukončil.

„Byl jsem při svém vyloučení v prodloužení docela nervózní, tam už se hraje ve třech. Kluci to ale dobře odbránili. Já jsem skočil na led z trestné lavice, když jsme získali puk, a pak jsem jel sám z boku na branku. Hodil jsem puk bekhendem nad vyrážečku a padlo to tam," popsal Zeman rozhodující okamžik zápasu.

LUKÁŠ ZELENÝ