„Adam je jeden z našich klíčových hráčů, taková bilance by se mi u něj líbila v každém zápase,“ chválil jej i hostující kouč Petr Vlk. A jak vnímá tento zápas samotný hrdina?

Vydařený návrat do plecharény?
To asi jo, ale nemyslel jsem moc na to, že jsem tady hrál. Spíš jsem rád, že jsme to urvali a odvezli si aspoň dva body. Doufám, že se od toho odrazíme a budeme dál šlapat. Makáme každý zápas, snažíme si nepřipouštět, že jsme poslední. Na konci se sečtou body a ukáže se, jak na tom budeme.

V Olomouci se moc nevyhrává. Jsou dva body o to cennější?
Určitě, Olomouc parádně brání střední pásmo, v obraně jsou fakt dobří, takže jsme rádi, že jsme se třikrát prosadili. Braňo (Konrád – pozn. red.) je parádní brankář, je mu těžké dát gól. Je to hodně cenné vítězství, protože Mora hraje velmi dobře, klukům to přeju.

HC Olomouc vs. Dukla Jihlava
Dukla zvládla prodloužení, z Hané veze cenné dva body

Jedním z klíčových momentů zápasu byl váš vyrovnávací gól do šatny, který domácí zmrazil. Souhlasíte, že tam se to možná zlomilo?
Jo, potřebovali jsme dát rychle na 2:2, což se nám povedlo. Počkal jsem na modré, bek vystřelil, Čagy (Tomáš Čachotský – pozn. red.) mi to ťuknul a já jsem střílel do prázdné brány. Pak jsme možná mohli dát ještě na 3:2, ale zaplaťpánbůh za to, že jsme to pak urvali aspoň v prodloužení.

Navíc jste měl ještě asistenci, byl jste vyhlášen hvězdou zápasu. Takže z osobního hlediska v pořádku?
(úsměv) Potěšilo mě to, před zápasem jsem byl možná trochu nervózní, ale tou nahrávkou to ze mě spadlo.