Osmé kolo první hokejové ligy přineslo ostře sledované derby. Na led jihlavské Dukly dorazili v tabulce první havlíčkobrodští Rebelové a roli favorita zvládli. Solidní formu z úvodu sezony potvrdila Třebíč, která si poradila s Berounem.

JIHLAVA – HAVL. BROD 2:3

Do utkání vstoupila obě mužstva aktivně, ale do první větší šance se dostal až v 5. minutě Hodek. Chvíli poté se objevil v dobré šanci také Velecký, ale když nedal, udeřilo na druhé straně. Protivný si počkal na modré čáře na nahrávku Polodny a prostřelil Novotného – 0:1. Dukla se však dokázala rychle oklepat a brzy také vyrovnala. V přesilovce se sice nejdříve netrefil ve velké šanci Hodek, Čachotský však věděl co s pukem, a bylo srovnáno.

Do druhé třetiny si Jihlava přinesla přesilovku, ale Malec ani Jelínek nemířili přesně. Poté nezužitkoval nádherné sólo Zeman, a tak se radovali Rebelové. Perfektní spolupráci přesilovké pětky zužitkoval Vondráček – 1:2. Hosté se dostali na koně a měli i další šance. Ti však nevyžili, naopak udeřila Dukla. Dvojnásobnou přesilovku ukončil po pár vteřinách po přihrávce Koláry Hodek.

V úvodu poslední třetiny se Jihlavě naskytla čtyřminutová výhoda jednoho muže v poli, stalo se tak po dvojnásobném faulu Rytnauera. Rebelové však skvěle bránili a Duklu k většímu ohrození branky nepustili. Sami naopak trestali faul Podlipnika a Novotným se dostali potřetí do vedení. Zaskočená Dukla už na vyrovnání síly nenašla.

Branky a nahrávky: 13. Čachotský, 39. Hodek (Kolafa) – 8. Protivný (Polodna, Nedál), 28. Vondráček (Knotek, Meidl), 52. Novotný (Rytnauer). Rozhodčí: Minář, Přikryl – Kašík, Wesley, vyloučení: 6:8, využití: 2:2. Diváci: 2 718. Třetiny: 1:1, 1:1, 0:1.
HC Dukla Jihlava: Novotný – Podlipnik, Ficenc, Kolafa, Jaroš, Zadražil, Dobrovolný, Drtina, Kaláb – Čachotský, Nahodil, Hodek – Zeman, Hubáček, Velecký – Krupka, Maliník, Polcar – Malec, Filip, Jelínek.
HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš – Ostrčil, Soldán, Pavlík, Protivný, Novotný, Morava, Havel, Blažek – Vondráček, Meidl, Knotek – Polodna, Třetina, Nedál – Kostourek, Ondráček, Rytnauer – Musil, Štěpánek, Stehlík.

TŘEBÍČ – BEROUN 3:0

Hned v úvodu byl vyloučený domácí útočník E. Kadela, ale po faulu Klhůfka se síly vyrovnaly. Když se třebíčský hříšník vrátil z trestné lavice, Horácka Slavia se dostala do první šance a tu v přesilovce využil Čejka. Hosté mohli vyrovnat na konci 17. minuty, ale Padělkovu jedovku zlikvidoval Čiliak. A Beroun pykal… Prakticky vzápětí našel Burian rozjetého Ostřížka a ten stanovil skóre první třetiny.

V úvodu druhého dějství byli aktivnější Horáci, pohotovou střelou e blýskl Dolníček, ale na Kůdelu nevyzrál. Potom se začala přelévat hra z jedné strany na druhou, ale mnoho velkých šancí k vidění nebylo. Ve třetím dějství měl Beroun blízko ke snížení, a to dokonce ve vlastním oslabení. Tečovaná střela Krejčího se totiž otřela o tyčku třebíčské branky. Medvědi měli potom ještě k dispozici krátkou přesilovku pět na tři. Sice ji nevyužili, ale dostali se do tempa. Jenže s koncovkou byli na štíru, a tak Třebíč výhru ubránila a v závěru ji ještě pečetila v power play Berouna.

Branky a nahrávky: 6. Čejka (Sláma), 18. Ostřížek (Burian), 59. Dolníček (Marosz). Rozhodčí: Čech – Reich, Černý. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 1 190. Třetiny: 2:0, 0:0, 1:0.
Třebíč: Čiliak – Rangl, Dietz, Zdráhal, Dlapa, Sláma, Čejka, R. Kadela, Sobotka – Marosz, Dolníček, Čech – Vondráček, Ostřížek, Burian – Dočekal, Kaut, Fořt – Přibyl, Káňa, E. Kadela.
Beroun: Kůdela – Hertl, Ruprecht, Malý, Jebavý, Vítek, Krejčí, Halada, Palaščák – Vostřák, Hošťálek, Klhůfek – Padělek, Doležal, Kubeš – Meidl, Videlka, Trojan – Milfait, Pavel, Bárta.