Východočeši nezahájili soutěž oslnivě, ba právě naopak. První tři zápasy prohráli, poprvé bodovali až ve čtvrtém kole, v pátém si pak připsali první tříbodovou výhru.

Jenže právě od čtvrtého kola (vítězství v prodloužení nad Plzní) Hradec Králové nebodoval pouze jednou. Momentálně se veze na vlně tří vítězných zápasů v řadě.

Na led Jihlavy tak přijede tým, který disponuje velmi dobrou formou, která jej vynesla na šestou příčku tabulky. Před Duklou mají hradečtí hokejisté pět bodů náskoku.

Svěřenci trenéra Petra Vlka se na extraligovou scénu vrátí po týdnu. Nedělní zápas v Liberci byl kvůli účasti týmu z pod Ještědu v Lize mistrů odložen na prosinec, a tak měla Dukla hodně času na přípravu i odpočinek.

Naopak Mountfield hrál v neděli ligu a ve středu také Ligu mistrů. Jenže náročnou dvanáctihodinovou cestu autobusem absolvoval jen zlomek základního kádru. Dvanáct opor zůstalo doma. „Už před začátkem Ligy mistrů jsme říkali, že chceme dát šanci mladším hráčům, aby si zkusili mezinárodní hokej,“ vysvětlil hradecký kouč Václav Sýkora s tím, že se tým soustředí především na nadcházející utkání v Jihlavě a nedělní derby s Pardubicemi.

Jihlavští trenéři řeší příjemné starosti se sestavou. Přetlak mají především v útoku. S týmem se už od minulého týdne znovu po zranění připravuje Adam Zeman, v Třebíči se rozehrál do dobré formy Richard Diviš. Kdo dostane šanci proti Hradci Králové ale pochopitelně vedení tají.

Hradec Králové patřil v minulosti k tradičním soupeřům Dukly v první lize. Poslední vzájemné zápasy už ale také zapadly trochu prachem. Odehrály se totiž v sezoně 2012/13 a Jihlavští v nich byli úspěšnější. Doma vyhráli 7:1 a 4:3 v prodloužení, v Hradci Králové nejprve prohráli 2:3, poté vyhráli 2:0. Jak dopadne první vzájemná extraligová konfrontace?