Na ledě favorita smolně prohráli úvodní mač série po nájezdech, o den později byl domácí tým lepší. Dnes se hraje v Jihlavě, kde musí svěřenci trenéra Moravce vyhrát, jinak jim extraligová sezona skončí.

„První zápas byl oťukávací, z obou stran, a my ho odehráli lépe než ten druhý den. Musíme si však přiznat, že nás Chomutov předčil, přestřílel a my byli pod tlakem. Je to pro nás strašně těžký soupeř, s takovým jsme dlouho nehráli," komentuje trenér Štěpán Moravec. „Kluci byli také nervózní, umíme hrát určitě lépe. Ale je jasné, že to bude zítra (dnes – pozn. red.) hodně náročné. Navíc budeme rádi, že dáme dohromady tři pětky. Máme tam nějaká zranění. Uvidíme, jak to dopadne. V kabině jsme si řekli, že chceme odehrát dobrý zápas, odejít ze stadionu se vztyčenou hlavou," dodává kouč Jihlavy.

EXTRALIGA ST. DOR. – OSMIF.
CHOMUTOV – JIHLAVA 4:3sn
(stav série – 1:0)
Začátek byl raketový. Chomutovský Chlán otevřel v přesilovce skóre, ale vzápětí po rozehrání vtrhla do útoku i Dukla, a Mejzlík mířil také přesně. Obrat měl na hokejce Jindra, ovšem jeho dvě šance vyzněly doprázdna. V závěru třetiny se dostali do šance i domácí, ale Hajič mířil vedle.

Po přestávce se opět nemuselo na gól čekat moc dlouho. Rychlý výpad zakončil bezchybně Krivošík, a tentýž hráč zvýšil ve 28. minutě už na 3:1. Jihlavští hráli v tu dobu zaskočeně a Chomutov byl v tlaku, ale vedení nedokázal navýšit. Naopak si pět minut před pauzou nepohlídal Oščádala, který kontaktní brankou oživil naděje.

Jihlava poté vstoupila do závěrečné třetiny aktivně, za což byla nakonec odměněna. Strnad srovnal na 3:3, a bylo zaděláno na pořádné drama. Domácí byli blíže k výhře, ale před sirénou dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci. Šlo se do prodloužení, kde měl navrch Chomutov. Jenže Šťastný v brance Dukly žádný puk za svá záda nepustil, a tak rozhodly nájezdy. Po nich se přece jen radovali domácí.

Branky a nahrávky: 4. Chlán (Köver, Hajič), 21. Krivošík (Dejmek, Kulich), 28. Krivošík (D. Novák, Kulich), rozh. náj. D. Novák – 4. Mejzlík (Huňáček, Vála), 35. Oščádal (Heinrich, Čermák), 50. Strnad (Heinrich, Čermák). Rozhodčí: Zubzanda – Fiala, Havelec. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 350. Střely na branku: 45:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3. Třetiny: 1:1, 2:1, 0:1. Dukla Jihlava: Šťastný – Mareš, Stark, P. Slabý, Huňáček, Krtek, Vála – Kadleček, Jindra, Hrbatý, Heinrich, Mejzlík, Berka, J. Slabý, Strnad, Čermák, Vrátný, Oščádal.

CHOMUTOV – DUKLA JIHLAVA 6:1
(stav série – 2:0)
První minuty nenasvědčovaly tomu, že to bude jednoznačná partie pro Chomutov. I Dukla totiž zahájila odvetu solidně, a Pavlát v jejich brance se měl co ohánět. Ovšem v 7. minutě udeřili domácí, a Navrátilova branka s hosty hodně zamávala. Převaha pirátů navíc přerostla ve vedení 3:0.

Dukla neměla svůj den, a přestože se jí povedlo díky Kadlečkovi snížit, tak bylo jasné, že Chomutov si nekompromisně půjde za důležitou druhou výhrou. Tu také stvrdil v závěrečné dvacetiminutovce dalšími třemi přesnými údery. Jihlavští neměli nárok, a domů se vraceli za stavu, který si nepřáli. Stav série je 2:0 pro Chomutovské, kterým stačí v Jihlavě k postupu jediná výhra.

Branky a nahrávky: 7. Navrátil (Polák, J. Svoboda), 15. J. Svoboda (Navrátil, Buchtela), 20. Krivošík (Buchtela), 42. Kulich (Hřebíček, Krivošík), 44. Novák (M. Svoboda, Köver), 57. Kulich (Dejmek) – 36. Kadleček (Heinrich). Rozhodčí: Vokřál – Svobodová, Šmika. Vyloučení: 5:8, navíc Navrátil (CHM) 5 min. + do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 159. Střely na branku: 43:29. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1. Třetiny: 3:0, 0:1, 3:0. Jihlava: Šťastný – Mareš, Stark, P. Slabý, Huňáček, Krtek, Vála – Kadleček, Jindra, Hrbatý, Heinrich, Mejzlík, Berka, J. Slabý, Strnad, Čermák, Vrátný, Oščádal.

Ostatní výsledky osmifinále: Kometa – Ml. Boleslav 2:0 (3:0 a 3:2p), Zlín – Pardubice 0:2 (2:5 a 5:6), Liberec – Hr. Králové 2:0 (4:2 a 3:2sn), Plzeň – Vítkovice 2:0 (6:3 a 7:2), Sparta – K. Vary 1:1 (1:2 a 6:1), Třinec – H. Brod 2:0 (4:3 a 3:1), Slavia – Olomouc 2:0 (4:1 a 5:1).