Série se nyní stěhuje do Slezska, třetí zápas se odehraje v pátek, čtvrté dějství je na programu v sobotu.

JIHLAVA – HAVÍŘOV 5:1
STAV SÉRIE: 2:0
První třetina tentokrát v jasné režii Dukly nebyla. Do první šance se dostal ve 3. minutě po nahrávce Bilčíka Kaláb, ale jeho střela skončila v lapačce gólmana Laca. V dalším průběhu se potom dvakrát vlnila boční síť. Poprvé to měl na svědomí už ve 4. minutě jediný havířovský střelec pondělního zápasu Kanko, o necelých deset minut později pak také na druhé straně Harkabus.

Potom byli nebezpečnější hosté. První chybu v obranném pásmu sice Jihlava ještě v 16. minutě přežila, ale o dvě minuty později zachytil puk na modré Punčochář a Meidl jeho pobídky využil – 0:1.

Ve druhém dějství už to bylo jiné kafe. Dukle výrazně pomohl začátek 25. minuty. Důras si vyměnil puk se Skořepou, jenž ho našel před brankou, a zkušený forvard pohotově vyrovnal. Slezany gól na 1:1 otřásl a brzy inkasovali podruhé. Na úspěšné spolupráci se nic neměnilo, v brejkové akci znovu nahrával Skořepa, na 2:1 zvyšoval Důras. Jihlavští hokejisté se vedoucí brankou uklidnili, ve 36. minutě se vyznamenal Laco po Harkabusově střele, blízko ke skórování byl dvě vteřiny před druhou sirénou Beránek.

Definitivní rozhodnutí pak přišlo na začátku třetího dějství, i když Dukla i diváci na stadionu si museli na potvrzení gólu počkat. Anděl dostal od havířovské obrany hodně prostoru, tečovaný puk se dostal na dosah hokejky Melenovského, který puk poslal do sítě. Sudí pak potvrdili, že jeho hokejka byla ve správné výši. Když pak na časomíře svítily čtyři pětky, Kohout zvýšil na 4:1 a 64 sekund před koncem se po dorážce Andělovy střely znovu prosadil Melenovský – 5:1.

Branky a nahrávky: 25. Důras (Skořepa), 28. Důras (Skořepa, Jergl), 44. Melenovský (Anděl), 56. Kohout (Harkabus, Dobrovolný), 59. Melenovský (Anděl, Parýzek) – 18. Meidl (Punčochář). Rozhodčí: Trombík, Kubičík – Barteček, Ganger. Vyloučení: 3:5, navíc Mrňa – Kalus oba 10 min. Bez využití. Diváci: 2 635. Třetiny: 0:1, 2:0, 3:0.
Jihlava: Honzík – Bilčík, Kaláb, Šafář, Štebih, Zadražil, Parýzek, Dobrovolný – Jergl, Skořepa, Důras – Beránek, Diviš, Kolář – Harkabus, Seman, Kohout – Anděl, Melenovský, Mrňa. Havířov: Laco – Lenďák, Krisl, Korím, Bahouhen, Graca, Punčochář – Kotala, Pechanec, Gřeš – Kanko, Meidl, Sztefek – Maliník, Sedláček, Kalus – Kurovský, Hudeček, Matějek – Bednář.
Ostatní výsledky: Kladno – Ústí nad Labem 1:2 pp (0:0, 0:0, 1:1 – 0:1), Slavia Praha – Prostějov 5:1 (2:1, 1:0, 2:0), České Budějovice – Přerov 4:5 pp (2:1, 0:2, 2:1 – 0:1).