Dukla tak během posledního měsíce doma odehraje v pořadí sedmý a osmý zápas z jedenácti kol, která byla na programu. A na svém kluzišti nemá žádnou žádnou bilanci.

Z posledních šesti duelů vyhrála za tři body pouhou polovinu, v jednom případě ještě navíc uspěla v prodloužení. Připočteme-li k tomu i dvě poslední venkovní porážky, důvody poklesu Jihlavy v tabulce máme pohromadě.

Především poslední porážka na ledě nováčka z Prostějova určitě stále leží fanouškům v žaludku. V polovině duelu vedla Dukla 3:1, ale pak totálně zkolabovala a dovolila dosud nemohoucím Jestřábům oslavit teprve druhou výhru v sezoně. „Zápas jsme rozehráli dobře, ale pak jsme přestali hrát. Doma to musíme našim fanouškům vynahradit," uvedl na klubovém webu útočník Dukly Adam Zeman.

Nová tvář v Dukle, útočník Richard Diviš, se sice uvedl na Hané rychlou brankou, ale ani on porážce nezabránil. O to více se těší na dnešní duel. „Těším se na domácí publikum. I když vím, že výkonem v Prostějově jsme je na další hokej nepozvali tím správným způsobem, ale doufám, že přijdou. Navíc v Litoměřicích hraje spousta mých bývalých spoluhráčů z Kladna, o to se na utkání těším více," prozradil z Olomouce na měsíc v Jihlavě hostující útočník.