Přípravný zápas s nádechem soutěžního odehraje Dukla Jihlava, která přivítá tým z Písku. Pro domácí to bude druhý duel v rámci Regionálního poháru, pro Písek už čtvrtý.

I když Písek sbírá zápasy do turnaje velmi pilně, ve skutku jich odehrál méně. V rámci úspory financí sehrál své dvojutkání s Olomoucí „na půli cesty" právě v Jihlavě. V prvním utkání podlehl v regulérním hracím čase 2:4. Odveta proběhla pouze jako souboj v samostatných nájezdech. Utkání se Znojmem navíc nebylo dohráno a bylo ukončeno pro hromadnou bitku předčasně…

Písek je tak v přípravě stále bez vítězství, což je ostatně i případ Jihlavy. Ta dvakrát prohrála a jednou remizovala. Dukla se zatím prezentuje velmi mladým kádrem, který sbírá zkušenosti a snaží se zaujmout trenérské duo Vlk Augusta. Souboj o první prázdninovou výhru začne na Horáckém zimním stadionu v 17.00 hodin.

Budou psát omluvenku

V úterý se dnes představí také havlíčkobrodští hokejisté. V 17.30 hodin přivítají v Kotlině hráče ze Šumperka. Pro Rebely se jedná o třetí přípravný duel a mají v utkání co napravovat. Po domácím skalpu českého vicemistra z Brna totiž Havlíčkův Brod poté podlehl Benátkám nad Jizerou 1:6. „Nebyl to výkon podle našich představ, nepřistoupili jsme k tomu utkání stoprocentně," uvedl po vysoké prohře asistent trenéra Milan Chalupa. „Hráči dostali pořádný klepáč a dál už se v tom nebudeme rýpat," dodal Chalupa.

Třebíč nehraje

Utkání naopak odpadlo třebíčskému celku. „Měli jsme domluvené utkání se špičkovým korejským týmem, ale nakonec z toho sešlo," prozradil Deníku sportovní manažer a trenér Kamil Pokorný. „Budeme normálně trénovat, není to pro nás žádný problém. Zápasů máme naplánováno dostatek," dodal Pokorný, který se může radovat z dalšího posílení kádru.

Roční hostování bylo v pondělí stvrzeno u pardubického Tomáše Kauta. Třiadvacetiletý útočník působil v dresu Horácké Slavie i vloni. Celkem jej oblékl v jedenačtyřiceti utkáních, ve kterých šestkrát skóroval a připsal si stejný počet asistencí.