Kladenští začali skvěle. Kombinace na levé straně skončila u rozjetého Jelínka, který od mantinelu nahodil puk směrem na Honzíka, a ten se musel pod maskou začervenat. Nestihl totiž sklapnout betony včas.

Rytíře gól nastartoval a puk se pohyboval hlavně v jihlavském obranném pásmu. Dobrou příležitost zvýšit měl Vampola, ale na Honzíka nevyzrál. Postupně se začala osmělovat i Dukla. Pomohla jí hrubost domácího Lakose, který si na trestné lavici poseděl jen necelou minutu. Holý totiž vypálil od modré, sražený puk se odrazil k volnému Zemanovi, který ho uklidil mimo dosah Cikánka – 1:1.

Kladno - Jihlava, semifinálová série play off.
Jasná záležitost. Dukla v Kladně prohrála a v sérii znovu ztrácí

Po čtvrthodině hry měli hosté štěstí. Vampolovu ránu Honzík jen vyrazil a na Melku zívala poloprázdná branka, ale domácí forvard pálil vedle.

A to Kladno mrzelo. Nash byl vyloučen za držení hole, a jeho tým oslabení v závěru třetiny opět neustál. Jihlavští udělali zmatek před domácí svatyní a Pekr procedil puk skrze Cikánka – 1:2.

Druhé dějství se dost dlouho hrálo bez výraznějších akcí, které by volaly po brankách. Ale po osmi minutách se přece jen skóre měnilo. Bohužel pro Duklu to byl Melka, jehož dorážka doklouzala až za brankovou čáru – 2:2.

To vyprovokovalo hosty k rychlé a potřebné reakci. Pekr zblokoval střelu, Jelínek ho hned vyslal do brejku, a jihlavský rychlík přidal svou druhou trefu. Parádní kličkou obelstil brankáře Kladna – 2:3.

Ilustrační foto
Fotbalisté Sapeli Polná porazili v generálce Dobronín

Domácí chtěli soupeře napodobit, vzápětí totiž dvakrát zahrozili, ale Jelínek trefil jen Honzíka, Říha zase horní tyčku. Kladno přidalo a z tlaku pramenily jihlavské chyby. Navíc v závěru třetiny se začala nebezpečně otevírat i vrátka na hostující „hanbě“.

Dukla tak začínala třetí dějství jen ve třech, a to byla pro domácí šance, která se neodmítá. Jágrovi sice přihrávka u brankoviště nevyšla, ale puk se dostal k Zikmundovi, který zblízka nezaváhal. A hráčům ve žlutém bylo ještě hůř. Na začátku 43. minuty si najel mezi kruhy Lakos, jehož tvrdá střela prošla až za záda Honzíka.

Marná poté byla snaha hostů. Kopec smůly si Dukla vybrala v 54. minutě, kdy Jiránek vyprášil Cikánkovy betony a Zeman poslal puk do tyče!

Domácí velmi důležité vítězství těsně před koncem, kdy už soupeř hrál vabank a bez gólmana, pojistili brankou Vampoly.

Ilustrační foto
Díky solidaritě lidí si vážně nemocný Jakub Rychlík splní své velké přání

KLADNO - JIHLAVA 5:3

Třetiny: 1:2, 1:1, 3:0. Stav série: 3:1.

Branky a nahrávky: 3. Jelínek (Zikmund, Lakos), 28. Svedlund (Strnad, Vampola), 41. Zikmund (Jágr, Říha), 44. Lakos (Strnad, Machač), 60. Vampola (Plekanec, Strnad) – 14. Zeman (Holý), 19. Pekr (Anděl), 31. Pekr (Klíma).

Rozhodčí: Souček, Veselý – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:2. Diváci: 5200.

Jihlava: Honzík – Pohl, Štebih, Matějíček, Kajínek, Holý, Suchánek, Půža – Pekr, Skořepa, Anděl – Dostálek, Čachotský, Harkabus – Bezúch, Zeman, Jiránek – Hrníčko, Osmík, Klíma.

Druhé semifinále: České Budějovice – Vsetín 3:4 (stav série: 3:1).