„My jsme hráli a domácí byli ti, kteří dávali góly. I za stavu 3:0 jsem věřil v to, že tenhleten tým sílu má a dokáže to otočit," vracel se k nešťastnému úvodu jihlavský asistent František Zeman.

A měl pravdu. Ve druhé třetině se Dukla nemohla dlouho prosadit, ale poté se během šesti minut trefila čtyřikrát a otočila utkání. „O přestávce jsme si něco řekli, hlas se zvýšil, to je jasné. Prohrávat 0:3 po první třetině, to se prostě nedá. Kdyby to byl soupeř ze středu tabulky, tak už bychom neměli šanci to otočit. My jsme tlak měli, ale ty chyby, které jsme tam udělali…, toho bylo strašně moc," říká autor vítězné branky Tomáš Čachotský.

Ten se prosadil v čase 39:39 a dokonal tak jihlavský obrat, kdy se nejprve během pouhé minuty prosadili Marek Melenovský a Marek Prokš. Ve 38. minutě se o vyrovnání zasloužil tvrdou střelou Aleš Jergl a poté jihlavský kapitán za zvuku sirény uzavřel druhé dějství.

V poslední třetině si Jihlava především hlídala těsný náskok. V závěru utkání navíc pečetil vítězství Dukly přesnou střelou z mezikruží Roman Maliník, pro něhož to byl první gól od příchodu do Jihlavy z Havlíčkova Brodu.

„Od 21. minuty jsme na ledě dominovali, což druhá třetina potvrdila. Ve třetí části jsme si již hlídali vítězství, a ještě přidali branku navíc," dodal k zápasu Zeman, jenž mohl být spokojený se třemi body, které si Jihlava odvezla z Prostějova.

PROSTĚJOV – JIHLAVA 3:5

Branky a nahrávky: 3. Franek (Roupec, Niko), 12. Krejčík (Meidl, Roupec), 20. Kindl (Roupec, Franek) 35. Melenovský (Diviš, Čachotský), 35. Prokš (Korím), 38. Jergl (Důras, Maliník), 40. Čachotský (Melenovský, Korím), 58. Maliník (Důras, Jergl). Rozhodčí: Kika – Hanzlík, Reich. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 725. Třetiny: 3:0, 0:4, 0:1.

Jihlava: Halász (21. Sáblík) – Kaláb, Štebih, Korím, Čáp, Schejbal, Šidlík, Dobrovolný – Čachotský, Melenovský, Diviš – Prokš, Zeman, Malec – Jergl, Maliník, Duras – Vysloužil, Březina, Mikeš.