Šlágr kola. Nejzajímavější utkání osmnáctého kola první hokejové ligy se bude bezesporu hrát v Jihlavě. Třetí Dukla v něm v sobotu v 17.30 hodin přivítá lídra soutěže BK Mladá Boleslav. Další dva krajské týmy čekají daleké cesty za soupeři.

Hráči Dukly Jihlava v posledním odehraném kole nestačili na Ústecké Lvy a přišli o vítěznou sérii. O její znovunavázání se budou pokoušet proti soupeři z nejtěžších. Vedoucí Mladá Boleslav prochází zatím soutěží suverénně, bez bodu zůstala dosud pouze dvakrát.

Přesto si Jihlavané před utkáním věří. Už proto, že výpadek na ledě trápícího se Ústí je samotné trápí. „Ale doma hrajeme úplně jinak. Bude to zajímavý zápas a určitě budeme chtít vyhrát," prozradil na klubovém webu útočník Dukly Adam Zeman.

Vrásky na tváři trenéra Petra Vlka však nadále vyrývá nedobrý zdravotní stav jeho svěřenců. Vyprázdnění marodky podle kouče je stále v nedohlednu. „Naopak, spíše se to ještě zhoršuje," zklamaně připustil v rozhovoru pro Deník.

Ofenzivní mašina

I tak mohou fanoušci očekávat atraktivní podívanou. Boleslavští hokejisté vedou první ligu o pět bodů, před Duklou mají ještě o dva body více. Své soupeře drtí neuvěřitelnou střeleckou silou. V sedmnácti duelech nastříleli osmdesát branek, což dává průměr téměř pěti branek na zápas. Druhá nejlépe střílející Olomouc dala o osmnáct branek méně.

„Rozhodně ale nečekáme, že přijedeme do Jihlavy, nasázíme hromadu branek, pobavíme se a pojedeme domů," odmítá roli velkého favorita trenér Bruslařů František Výborný.

Trenér Vlk si je výborné formy protivníka vědom a své hráče před ní bude varovat. „Samozřejmě, že se na jejich ofenzivní sílu musíme pečlivě připravit. Oni jsou silní především v přesilových hrách, dávají celkově hodně branek, takže naše taktika z toho bude pochopitelně vycházet."

Současně má ale respekt před Duklou i Výborný: „V Jihlavě dávali vloni dohromady nový tým, který letos posílili, a jejich práce se projevuje. Dukla patří ke špičce soutěže a nečeká nás žádné lehké utkání. Očekávám velmi kvalitní utkání před dobrou diváckou kulisou," tvrdí trenér, který je s Jihlavou srdečně spjat. „Určitě tam potkám pár známých, pozdravím se s nimi, ale jedu tam především za hokejem se svým týmem. Ale do VIPu určitě zaběhnu," usmívá se Výborný.

Přivezou další body?

Další dva krajské týmy se představí v sobotních zápasech na ledech soupeřů. Rebelové budou atakovat pozici Dukly Jihlava na ledě Kadaně. Po sérii pěti vítězných utkání v řadě jsou brodští hokejisté na koni a určitě budou chtít navázat na domácí výhru se Severočechy v poměru 5:2.

Třebíč získala venku společně s Jihlavou a Berounem nejvíc bodů a stvrdit tuto bilanci bude toužit i na ledě Šumperku. Tomu má vracet domácí porážku na nájezdy. Horáci v minulém kole utnuli čtyřzápasovou sérii bez vítězství a na ledě dvanáctého týmu soutěže nejsou zcela určitě bez šance na vítězství.