Navázali na vítězné derby. Hokejisté jihlavské Dukly v 16. kole první ligy zopakovali výborný výkon z Třebíče a na svém ledě si vyšlápli na favorizované Ústí nad Labem, které porazili 3:1. Díky velmi cenným třem bodům poskočili na šesté místo.

Domácí jako by nastoupili ve stejném tempu, jako ve třetí třetině duelu s Horáckou Slavií. Rychlý pohyb jihlavských útočníků dělal Severočechům velké problémy. Dukla sice první nabídnutou přesilovkou pohrdla, po chvíli už se ale mohlo téměř patnáct set fanoušků na Horáckém zimním stadionu radovat, díky trefě ve formě hrajícího Michala Jeslínka.

A za pár minut bylo ještě veseleji, když se střelou mezi Orctovy betony prosadil Michael Polcar. První dvacetiminutovku vyhrála Dukla 2:0, a položila tak základ k cestě za třemi body. „Domácí předvedli dobrý výkon, naopak my jsme do utkání vstoupili špatně. Dá se říct, že jsme si ho v první třetině prohráli," uvědomoval si po zápase trenér hostí Jaromír Šindel.

Ve druhé části Ústí vyrovnalo hru a několikrát dostalo Jihlavu pod velký tlak, Dukla však výborně bránila, a když už se hosté dostali na dostřel branky, skvěle zasáhl brankář Filip Novoný.

Podobný scénář mělo i závěrečné dějství. Ústí dobývalo obranný val červenožlutých, ale i Jihlava si dokázala vypracovat několik dobrých příležitostí. A jednu z nich také proměnil Tomáš Čachotský. Hosté sice ještě v závěru dokázali snížit, víc už ale nestihli a body zůstaly v Jihlavě. „Začali jsme velice dobře, postupem času se však projevovala kvalita soupeře, který nás dostával pod tlak. Konec jsme ale odehráli velice dobře, i přesto, že jsme dostali branku. Můžeme být spokojeni," pochvaloval si domácí stratég Petr Vlk.

Ještě před úvodním buly celý stadion vstal a tleskal dvěma jubilantům. Byli jimi útočník Tomáš Čachotský, který nastoupil ke svému pětistému startu v jihlavském dresu, a také kapitán Tomáš Ficenc. Ten pětistovky dosáhne ve středečním utkání v Olomouci.

Střelec třetí jihlavské branky prozradil, že o jubileu nic netušil. „Abych se přiznal, tak jsem o tom ani nevěděl, jenom mi před zápasem něco naznačoval Fíca (Tomáš Ficenc – pozn. autora)," konstatoval Čachotský. „V zápase jsem na to vůbec nemyslel. Byl jsem ale rád, když mi to tam padlo. Předtím už jsme měli dvě nebo tři šance, které jsme nevyužili. Hlavně mě těšilo to, že gól byl opravdu důležitý," doplnil.

A potom se připojil ke svému trenérovi, když pochválil své spoluhráče za vynikající výkon. „Byl to výborný soupeř a my jsme odehráli super zápas. Byly tam sice chvíle, kdy nás zamkli, ale my jsme také měli šance, které jsme mohli proměnit. Nejdůležitější ale je, že máme tři body a konečně jsme vyhráli dva zápasy za sebou," prohlásil Čachotský.