JIHLAVA – ÚSTÍ N. L. 7:2

Hned po úvodním buly zaspala hostující obrana, ale Čachotský svůj únik mezi tři tyče nezakončil. To ústecký Jelínek byl přesnější, ale Brože zachránila branková konstrukce. Zanedlouho měl práci Brízgala, který nejprve ramenem zneškodnil ránu Fronka, posléze vychytal i Zemana.

Skóre se poprvé měnilo až na začátku 13. minuty. To seděl na trestné domácí Hrala, a hostům stačilo pouhých sedm vteřin, aby tuto výhodu využili. Smetanovo nahození z levého rohu prošlo Brožovi mezi tělem a vyrážečkou.

Druhá část začala podobně jako ta úvodní. Tentokrát pláchl obraně Fronk, ale Brízgala byl pozorný. Vyrovnání měl na holi i Pekr, zívající svatyni ale trestuhodně minul. Dukla udeřila až po zvládnutém oslabení. Zadáci Ústí zapomněli na Judu, který se nerozpakoval a z voleje prostřelil hostující gólmana. Domácí se dostali do ráže a Brízgala musel vychytat Skořepu, aby zabránil obratu.

To se mu ale nepovedlo ve 36. minutě. Čachotský objel branku a našel Holého, který si nápřahem říkal o kotouč, jenž pak uklidil přesně k tyči. Zanedlouho mohlo být srovnáno. Hosté dostali výhodu trestného střílení, ovšem Vildumetz si na Brože nepřišel.

Poslední část totálně ovládli domácí a Brízgala se nechal v 52. minutě vystřídat. V tu dobu to totiž bylo už propastných 7:1! Šestiminutovou pasáž okořenila Dukla pěti góly! Vše načala bezchybná spolupráce Illéše a Čachotského, za chvilku dorazil puk do prázdné svatyně Harkabus a po další minutě našel skulinu mezi brankářovými betony Illéš. Ústečtí dál nestíhali a krásnými střelami se prezentovali Pekr se Skořepou.

Gólovou tečku za utkáním sice udělal ústecký Grim, ovšem vítěznou radost Dukly to nijak nepokazilo.

Branky a nahrávky: 28. Juda (Hrala, Lichanec), 36. J. Holý (Čachotský, Fronk), 46. Čachotský (Illéš, Fronk), 47. T. Harkabus (Lichanec, D. Kolář), 48. Illéš (Čachotský, Fronk), 49. Pekr (Skořepa), 52. Skořepa (Anděl, Pekr) – 13. Smetana (Filip), 58. Grim. Rozhodčí: Čech, Skopal – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 1275. Třetiny 0:1, 2:0, 5:0. Dukla Jihlava: J. Brož – Pohl, Staněk, Půža, Kolář, Piegl, Holý – Čachotský, Fronk, Illéš – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Lichanec, Zeman – Vítězslav Brož, Hrala, Juda. Ústí n. L.: Brízgala (52. Stahl) – Müller, Smetana, Vladimír Brož, Hes, Veber, Málek – Kružík, Filip, Severa – Tůma, Vildumetz, Maršoun – Jelínek, Š. Bláha, O. Bláha – Kordule, Grim, Krliš.