„Dneska to bylo o spoluhráčích. Bez nich bych ty góly rozhodně nedal. Kuba Valský i Lukáš Žejdl to udělali u obou gólů dobře, já už jsem to jenom uklízel do prázdné,“ komentoval dvě úvodní branky zápasu člen elitní boleslavské formace.

V první třetině to ale od favorizované Boleslavi nebylo proti nováčkovi z Jihlavy zrovna to pravé ořechové. „Soupeř sem přijel s velmi dobrou defenzívou a v první třetině jsme měli se zavřenou modrou čarou velké problémy,“ hlásil po zápase kouč Bruslařů Patrik Augusta.

Jeho trenérský štáb stáhl po první třetině hru na tři formace a domácí hře to prospělo. „Z toho vycházel zlepšený pohyb a přišly i šance,“ popisoval Augusta. A s ním souhlasil i Jakub Klepiš: „Je samozřejmě smutné, že tři kluci ze sestavy nehrají, ale mě osobně to přišlo vhod. Člověku se hraje lépe, když je v tempu.“

Vladimír Kameš
Poslední finalista zůstává na jediné výhře. Trenér Kameš věří, že Lvy nastartuje

Mírná komplikace přišla po Klepišově zvýšení na 2:0. To se na trestné lavici sešli Musil s Hanzlíkem a Jihlava se dostala na dostřel. „Když jsme snížili a ještě jsme cítili, že bychom mohli se zápasem něco udělat, tak jsme soupeři namazali na třetí gól a bylo hotovo,“ komentoval třetí gól v jihlavské brance z hole Pavla Musila kouč Dukly František Zeman. „Závěr zápasu už jsme dohráli tak, jak bylo potřeba,“ dodal k poslední desetiminutovce pro změnu domácí lodivod Augusta.

Ten coby jihlavský patriot poprvé v extralize porazil svého bývalého zaměstnavatele. „Nějaké prémie jsme vypsali, ale je to interní záležitost kabiny,“ nechtěl prozradit výši vypsaných prémií boleslavský kouč. Přesnou částku pak nesdělil ani Jakub Klepiš. „Trenéři se trošku cukali, ale pak tam něco hodili,“ dodal s úsměvem boleslavský útočník.

Návrat na boleslavský led naopak zhořkl místnímu odchovanci aktuálně oblékajícímu dres Dukly Jiřímu Rysovi: „Samozřejmě jsem se sem těšil, ale teď jsem zklamaný, chtěl jsem tady vyhrát.“ Jihlava, v jejímž dresu působí i další odchovanec Tomáš Jiránek či ex-benátecký Josef Skořepa, si připsala třetí porážku v řadě, naopak Bruslaři po dvou zaváháních opět zabrali.

Boleslav čeká v pátek zápas na ledě Chomutova, doma se představí v neděli, kdy vyzvou brněnskou Kometu.

BK Mladá Boleslav – HC Dukla Jihlava 3:1

Branky a nahrávky: 25. Klepiš (Valský, Kotvan), 42. Klepiš (Žejdl, P. Holík), 49. P. Musil – 43. Suchánek (Čachotský, T. Kubalík). Rozhodčí: Hribik, Horák – Ondráček, Gerát. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 3321.
Mladá Boleslav: Jan Růžička – Říha, Kotvan, Knot, J. Hanzlík, Stříteský, Němeček, Hrdinka – Valský, P. Holík, Klepiš – Orsava, Žejdl, Pacovský – Urban, T, Knotek, Lenc – Flynn, P. Musil, L. Pabiška.
Jihlava: Volden – Šidlík, Váňa, Suchánek, Bryhnisveen, Zdráhal, De La Rose, Ulrych – Jiránek, M. Hlinka, Čachotský – Rys, R. Hubáček, T. Kubalík – Anděl, Seman, Žálčík – Diviš, J. Skořepa, Protasenja. 

KSM: Sršni Kutná Hora - TJ Božetice 9:2.
Zápas v Kralupech ukončilo ošklivé zranění. Obránce Božetic řízla brusle do krku